Skip to content
Stadlander Reitdiep Groningen Heijmans woningbouw 6.jpg
Diversiteit in eenheid

Stadlander, Groningen

13 mei 2019
Groningen
2019-2021
Heijmans Woningbouw

In de Groningse wijk Reitdiep bouwt Heijmans aan Stadlander, 22 royale woningen aan het water. Door de kubusvormige woonblokken van drie verdiepingen, heeft elk huis bijzonder veel ruimte. Binnen de conceptueel gebouwde woningen kunnen toekomstige bewoners hun individuele wensen laten uitvoeren, zoals extra slaap- of badkamer en uitbouw.

Vijf keer bijzonder

1. Heijmans Woonconcept

De conceptueel gebouwde woningen kennen een gestandaardiseerde opzet en indeling. Bewoners kunnen deze vervolgens wijzigen en aanvullen met diverse opties en mogelijkheden die binnen het concept passen. Bovendien krijgt de buitenzijde een eigen uitstraling die binnen de geldende regelgeving past.

Stadlander Reitdiep Groningen Heijmans woningbouw 3.jpg
Stadlander Reitdiep Groningen Heijmans woningbouw 4.jpg

2. Royaal

De 22 huizen zijn royaal van opzet, met een eenduidige uitstraling door het toegepaste kleurgebruik van de bakstenen. Elke woning heeft drie verdiepingen en standaard vijf slaapkamers. Daarnaast kunnen bewoners naar wens kiezen voor diverse opties, zoals een extra werkkamer.

3. Energiezuinig

De woningen zijn duurzaam en energiezuinig. Elk huis is bijvoorbeeld voorzien van goede isolatie, bodemwarmtepomp, vloerverwarming en vacuüm toilet. Dit speciale waterbesparende toilet heeft slechts één liter water per spoelbeurt nodig in plaats van de gebruikelijke vijf tot tien liter – een belangrijke bijdrage aan het groen waterplan in Reitdiep.

Stadlander Reitdiep Groningen Heijmans woningbouw 2.jpg

4. Wonen aan het water

In Stadlander komen de rust van het Groninger platteland en het stadsleven samen. Zo is het mooi wonen aan het water, waarbij bewoners naar wens gebruik kunnen maken van een vlonder. Ook is de ligging op korte afstand van de Groningse binnenstad ideaal.

5. Eigen ontwikkeling

Heijmans ontwikkelt en bouwt de woningen van Stadlander in eigen beheer. De vastgoedontwikkeling is een integraal onderdeel van het team van woningbouw. Zo zijn alle disciplines vanaf de start betrokken bij het ontwikkel- en bouwproces met als gevolg een optimaal resultaat.

Stadlander Reitdiep Groningen Heijmans woningbouw 7.jpg