Skip to content
Denise Kerindongo.jpg
Maak het mee tijdens een

Traineeship

YES! Jij bent klaar met studeren en klaar voor je eerste stap. Maar hoe ziet dat eruit? Waar ben jij goed in? Waar wil je je in ontwikkelen? Wij geven jou de kans om dat te onderzoeken! In het Heijmans traineeship staat jouw ontwikkeling centraal en krijg jij een vliegende start/goede basis/kickstart van je carrière. Anderhalf jaar lang kan jij in drie verschillende functies jezelf uitdagen, ontwikkelen en te bouwen aan jouw idealen. En door onze coaching, trainingen en begeleiding weet jij na 18 maanden wat jouw droombaan is.


Maak het mee

Jij zet een eerste stap in de wereld van Heijmans. Wil jij beginnen als werkvoorbereider binnen de utiliteitsbouw? Zie jij jezelf misschien wel als de volgende vastgoed ontwikkelaar? Ben je benieuwd hoe is het om als engineer aan de slag te gaan binnen de infra? Of wil je uitgroeien tot projectmanager binnen de woningbouw? Wij bieden jou de mogelijkheid om onze projecten van dichtbij mee te maken en alle mogelijkheden te ontdekken.

Bekijk de video met onze trainees Denise en Robert.

Altijd in ontwikkeling

Ieder traineeship is anders. Wij kijken naar wat jij nodig hebt om jezelf te ontwikkelen en te groeien. De trainingen worden afgestemd op jou en jouw behoeften. Natuurlijk moet je ook zelf kansen aangrijpen die je krijgt en initiatief tonen. Jouw eigen toekomst komt zo tot bloei. Je krijgt bij Heijmans gelijk een vast contract en ook nadat je klaar bent met je traineeship blijven wij je ondersteunen in je doorontwikkeling. Het traineeship is past de eerste stap in jouw carrière bij Heijmans.

Jouw programma:
  • Kick-off en kennismaking

Je start je traineeship met een kick-off. Hier leer je de andere trainees kennen. Daarna volg je een tweedaagse kennismaking van jouw eigen bedrijfsstroom en heb je een startgesprek met je leidinggevende en persoonlijke mentor. Samen bespreken jullie jouw ontwikkelwensen en opleidingsprogramma.

  • Bouwen aan jezelf

In de eerste fase van het traineeprogramma leer je alles over jezelf en over werken bij Heijmans. Zo volg je onder meer lessen in zelfregie, communicatie en projectmanagement.

  • Bouwen aan je vak

In fase twee ontwikkel je je vakinhoudelijk. Het kan zijn dat je je verdiept in een rol, maar je mag ook meerdere functies uitproberen. Jouw specifieke opleidingsprogramma stel je vast met je mentor. In deze fase bezoek je samen met de andere trainees ook een project.

  • Bouwen aan je toekomst

Dit is de laatste fase van je traineeship. Hier duik je de verdieping is. Zo krijg je onder meer les in timemanagement, lean werken, financieel management, contracten en verdiep je je kennis van projectmanagement.

Het programma geeft je alle handvatten om te ontdekken wat je wilt en wat bij je past. En na het traineeship? Dan wacht jouw droombaan bij Heijmans op je!

Iets voor jou?

Het kan natuurlijk zijn dat jij al weet in wat voor functie je graag wilt rollen. Dan kun je bij Heijmans ook starten in een junior functie! In dat geval ga je niet rouleren en volg je alleen het onderdeel “bouwen aan jezelf” van het opleidingsprogramma. Daarna mag je kiezen of je door wilt gaan met de opleidingen of niet.

Wij hebben altijd traineeships of junior functies open staan. Staat er geen passende vacature voor je tussen maar ben je wel enthousiast over Heijmans? Stuur dan een open sollicitatie naar recruitment@heijmans.nl

Jong Heijmans

Heb jij tussen de 0-7 jaar werkervaring en vind je het leuker om jezelf te ontwikkelen samen met anderen? Dan is Jong Heijmans iets voor jou. Jong Heijmans is onze jongerenvereniging met meer dan 300 Heijmans medewerkers.

Wij verbinden onze jongeren door activiteiten te organiseren. Hierbij leer je niet alleen je collega’s kennen maar ook het bedrijf Heijmans. Zet jouw denkkracht in tijdens de denktanks, lunch mee met leden van de Raad van Bestuur en bezoek projecten binnen de verschillende bedrijf stromen van Heijmans. We organiseren formele en informatieve activiteiten maar ook veel informele activiteiten, zoals borrels, sportactiviteiten, study trips en een jaarlijkse wintersport!

Leer nieuwe mensen kennen, ontwikkel jezelf en draag je steentje bij aan de organisatie bij Jong Heijmans.

Neem contact met ons op