Skip to content
Nieuw Crooswijk Gebiedsontwikkeling Rotterdam Bron: Valeska Heideveld.jpg
Een goede, gezonde, veilige en toekomstbestendige leefomgeving

Gebiedsontwikkeling

Als rasechte gebiedsontwikkelaar werken we dagelijks aan diverse complexe opgaven. Onze kennis, rijke ervaring, integraliteit en sterke samenwerkingen maken ons daarbij slagvaardiger. Gebiedsontwikkelingen - groot of klein, binnen- of buitenstedelijk - zijn steeds weer een op maat te maken puzzel die we graag en behendig leggen.

In een notendop kijken we bij een gebiedsontwikkeling wat de specifieke plek, diens bewoners en omwonenden nodig hebben om optimaal te functioneren op alle vlakken. Door onze kennis, jarenlange ervaring én lange adem zijn wij een solide en betrouwbare partner in gebiedsontwikkelingen.

Ons ontwikkelteam wordt als het ware één met de buurt waarin ze werken. We verbinden ons aan de mensen en ondernemers, tonen betrokkenheid, wils- en daadkracht. Dat is nodig, want de (her)ontwikkeling of transformatie van bestaande buurten, wijken en centrumgebieden is complex. Bestaand vastgoed wordt gesloopt, getransformeerd, gerenoveerd en/of herbestemd. Openbare ruimte wordt bebouwd, terwijl er ook nieuw publiek domein ontstaat. Gemengde buurten ontstaan, met commerciële en maatschappelijke voorzieningen. In dit gecompliceerde proces maken wij zorgvuldige afwegingen tussen het collectieve en het individuele belang. Een gebiedsontwikkeling is dus altijd maatwerk. Wat echter nooit verandert is onze focus duurzaam en toekomstbestendig ontwikkelen. Lees hier meer over onze aanpak als maker van de gezonde leefomgeving.

Onze aanpak leverde veel succesvolle ontwikkelingen op, zoals:

heijmans-de-verbinding-blokje

De Verbinding

Een hoge kwaliteit, duurzaamheid en diversiteit aan woningen en bewoners onderscheidt De Verbinding in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam-West. Van koop tot vrije sector tot sociaal: je vindt het hier allemaal. Het is de ultieme verbinding: eenheid en gelijkgestemdheid vinden binnen de rijke diversiteit.

De Verbinding

heijmans-greenville-utrecht-blokje

Greenville

In Leidsche Rijn Centrum - nabij het winkelgebied - verrijst het complex Greenville als groene oase in de stad. Gebouwd rondom twee binnentuinen is Greenville gericht op groen, ruimtelijk, licht en comfortabel wonen, met 93 appartementen, 30 stadswoningen en een gebouwde parkeervoorziening met 123 parkeerplaatsen en bergingen.

Greenville

heijmans-gebiedsontwikkeling-hart-van-zuid-rotterdam-blokje

Hart van Zuid

Hart van Zuid, de grondige metamorfose rondom Zuidplein omvat onder andere het Rotterdam Ahoy Convention Centre, het theatergebouw, Zwemcentrum Rotterdam, een uitbreiding van winkelcentrum Zuidplein, een nieuw busstation, een hotel, bioscoop, woningen en horeca­voorzieningen. Ook de buitenruimte wordt volledig nieuw ingericht.

Hart van Zuid

heijmans-maanwijk-leusden-park.jpeg

Maanwijk

Maanwijk in Leusden-Zuid is voor Heijmans een speciaal project, omdat het perfect illustreert hoe Heijmans - als maker van de gezonde leefomgeving - nu en in de toekomst idealiter te werk gaat. In deze nieuwe woonwijk wordt aan veel meer gebouwd dan alleen de 120 woningen. Hier komen mensen, technologie en natuur samen, hier wordt sociale verbinding op allerlei wijzen gestimuleerd en geïnvesteerd in een gezonde omgeving én een mooier leven.

Maanwijk

Park Vijfsluizen

Park Vijfsluizen

Park Vijfsluizen is een plek met een rijke geschiedenis als sportpark van de Koninklijke Shell. Park Vijfsluizen is ontworpen vanuit het landschap. Een park waar woningen te gast zijn. Duurzame en ecologische inpassingen dragen hieraan bij, zo worden veel bestaande bomen behouden. Innovatieve oplossingen dragen bij om de wijk klimaatadaptief te maken, bestand tegen hitte, droogte en fikse regenbuien.

Park Vijfsluizen

De integrale aanpak

Elke gebiedsontwikkeling is anders, elk gebied heeft zijn eigen behoeften. Ontwikkelen is zien, leren, anticiperen en bijsturen. Gebiedsontwikkelingen gaan vaak gepaard met grote ingrepen in infrastructuur, landschap en omgeving. Heijmans pakt opgaves daarom integraal aan. Samen met Infra kan Vastgoed het gehele traject, van initiatief tot en met beheer, integraal aanbieden.

Vragen over gebiedsontwikkeling?

Wil je meer weten over onze gebiedsontwikkelingen? Neem dan contact op met een van onze ontwikkelaars.

Neem contact met ons op