Skip to content
Heijmans - Bellevue Leidsche Rijn Utrecht - groen
Trapsgewijs groen wonen

Bellevue, Leidsche Rijn Utrecht

1 november 2019
Utrecht
2019-2025
90 miljoen
Heijmans Vastgoed

Naast de Gele Brug in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn Centrum bouwt Heijmans het duurzame appartementencomplex Bellevue. Dit unieke woonproject aan het Amsterdam-Rijnkanaal biedt ruimte aan 163 luxe terraswoningen, verdeeld over drie gebouwen: poort, klif en vallei. Het meest in het oog springend zijn het trapsgewijze ontwerp, de gemeenschappelijke binnentuinen, het uitbundige groen en de honderd verschillende woningtypes.

Vijf keer bijzonder

1. Duurzaam

Extra isolatie, energiezuinige installaties en stroomvoorziening door zonnepanelen maken Bellevue energieneutraal. Daarnaast zorgt een warmte-koudeopslag met grondbronnen voor het verwarmen én koelen van de appartementen. Met minimaal gebruik van energie voor de bewoner als resultaat.

2. Locatie

Bellevue ligt op een toplocatie vlak naast de iconische Gele Brug. Daardoor is het centrum van Utrecht gemakkelijk bereikbaar met de fiets. Ook liggen winkelvoorzieningen in Leidsche Rijn Centrum op loopafstand. Bovendien is er een goede verbinding met de snelweg A2.

3. Woonkwaliteit

De luxe appartementen zijn ruim van opzet en kennen een grote variatie aan types en woonoppervlakten. Een groot deel heeft een groot balkon van 20 tot 40 m2. Wonen in het groen is de grootste gemene deler in Bellevue. Goed voor de rust, verkoeling en privacy.

4. Mobiliteit

Het appartementencomplex is voorzien van een ruime ondergrondse parkeergarage. Naar wens kunnen bewoners gebruik maken van zeven elektrische deelauto’s. Deze wagens krijgen stroom van de zonnepanelen en leveren op hun beurt weer elektriciteit terug aan het gebouw. Daarnaast heeft Bellevue een grote fietsenstalling voor 250 rijwielen.

5. Natuurinclusief

Bellevue is een oase van groen en natuur dichtbij het stadscentrum. In nauw overleg met de gemeente Utrecht, realiseert Heijmans een rijke variatie aan bomen en planten. Ook is het appartementencomplex uitgerust met een keur aan nestvoorzieningen voor zowel vogels als insecten die van nature in dit gebied voorkomen.