Skip to content
nl_architects_sloterdijk_viewoverview_copyrightwax.jpg
Wonen, werken en ontspannen in het groen

Amsterdam VERTICAL

8 mei 2017
Amsterdam
2018-2022
52 miljoen
Gemeente Amsterdam

168 woningen en 836 m2 aan commerciële ruimtes worden ontwikkeld en gebouwd op de N-Kavel in Sloterdijk-Centrum. De realisatie maakt onderdeel uit van de transformatieopgave van het gebied rondom Station Amsterdam Sloterdijk, die de gemeente Amsterdam wil omvormen tot een gemengd werk- en woongebied.

Vijf keer bijzonder

1. Stad en groen

Om het huidige gebied rondom Station Amsterdam Sloterdijk te transformeren tot een aantrekkelijke woon- en werkplek, zet Heijmans in op een ultieme combinatie van stad (wonen, werken en ontspannen) en groen.

2. Hoog- en laagbouw

Heijmans realiseert zowel laag- als hoogbouw, diverse daktuinen en een stallingsgarage. De laagbouw met woontoren bestaat uit 14 stads- en tuinloftwoningen en 42 appartementen. In de hoogbouwtoren worden 112 appartementen en maisonnettes gebouwd.

3. Goede aansluiting

Gefragmenteerde volumes karakteriseren de laagbouw. De hoogbouw bestaat uit een luchtige stapeling vloervelden, die in onderlinge afstand verschillen. Zo wordt het eenzijdige beeld van bestaande kantoorgebouwen gebroken.

4. Shared spaces

De commerciële ruimtes in de laagbouw dienen als verbindende ontmoetingsplekken voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Deze ‘shared spaces’ hebben zowel een open als geborgen karakter en zijn bedoeld om bijvoorbeeld een restaurant, fitnessruimte en flexibele werkplekken te huisvesten.

5. Dutch Design

Het ontwerp van VERTICAL is een hoogstandje van Nederlandse bodem te noemen. De designs van vijf verschillende architecten reageren op elkaar en vormen een afwisselend en harmonieus ensemble. De organische samenhang tussen de blokken, versterkt het gevoel van gemeenschap.