Skip to content
Heijmans_ParkVijfsluizen_natuurinclusief_biodiversiteit_boom.jpg
Groene oase

Park Vijfsluizen, Vlaardingen

16 juli 2021
Vlaardingen
2021-2024
€ 75 miljoen
Heijmans Vastgoed

Het voormalige sportpark van Shell in Vlaardingen transformeert Heijmans tot Park Vijfsluizen, een woonpark met vierhonderd duurzame, energiezuinige koop- en huurwoningen. Variërend van eengezinswoningen, herenhuizen, studio-appartementen en luxe twee-onder-een-kapwoningen. Bovendien is een groot aantal voorzieningen dichtbij. Zo krijgt de voormalige Shell-sporthal op het terrein een nieuw leven als modern zorgcomplex annex ontmoetingsplaats.

Vijf keer bijzonder

1. Groen

In Park Vijfsluizen zet Heijmans sterk in op een groene woon- en leefomgeving waar flora en fauna alle ruimte krijgt. Hierdoor genieten bewoners elke dag van de natuur. Bij het verblijf in het natuurinclusieve woonpark hoort uiteraard ook een groene levensstijl met een groen dak, nestkastjes in de tuin en een elektrische deelauto in plaats van een of meerdere eigen voertuigen.

2. Toekomstbestendig

Heijmans ontwikkelt Park Vijfsluizen met het oog op de toekomst en een snel veranderende wereld. Natuurinclusief, klimaatadaptief, duurzaam én energiezuinig. Zo zijn de gasloze woningen uitgerust met verschillende energiezuinige oplossingen waaronder een warmtepomp met koelsysteem, zonnepanelen en sedumdak. Daarnaast is de woonomgeving zodanig ingericht dat het klimaatveranderingen als zware buien, tropische hitte en extreme droogte kan opvangen. Een lange ‘levensverzekering’ voor prettig en veilig wonen, waarbij de planeet zo min mogelijk wordt belast.

3. Buitenruimte

De woningen in Park Vijfsluizen zijn ontworpen vanuit het landschap. Alle koophuizen hebben een privétuin of terras die op een natuurlijke wijze is vervlochten met het park. Het groen rondom elke woning vormt een aangename, publieke buitenruimte met picknicktafels, fruitbomen en speelweides. Hierdoor ontstaat een sterk gevoel van ruimtelijkheid en vrijheid.

4. Verbonden met de stad

Omdat Park Vijfsluizen vlakbij snelweg, trein- en metrostation ligt, is het woonpark goed bereikbaar. Met het openbaar vervoer, de (deel)auto of (deel)e-bike zijn bewoners dus snel in Delft, Den Haag en Rotterdam. Zo combineert Park Vijfsluizen het beste van twee werelden: wonen in de natuur, met de stad om de hoek.

5. Sociaal

Bewoners in Park Vijfsluizen genieten volop van hun privacy. Als zij dat willen, kunnen zij zich evenwel gemakkelijk omringen met anderen. Omdat ze gemeenschappelijke buitenruimtes en mobiliteit delen met andere bewoners, komen de buren elkaar vanzelf tegen. Het centraal gelegen voormalige Shellgebouw dat een nieuwe invulling krijgt, vormt als ontmoetingsplek een belangrijke bijdrage aan de sociale samenhang van Park Vijfsluizen.