Skip to content
Energiezuinig en toekomstbestendig Renovatie Oss Brabant Wonen 1.jpg
Energiezuinig en toekomstbestendig

Renovatie, Oss

16 december 2021
Oss
2021-2022
10 miljoen
Brabant Wonen

Vijftien woonblokken met 113 huurwoningen ondergaan een metamorfose in opdracht van woningcorporatie BrabantWonen. Heijmans renoveert deze tot comfortabele, energiezuinige en toekomstbestendige woningen. Bewoners profiteren zo volop van energiebesparing door de CO2-gestuurde mechanische ventilatie en de gevel-, dak- en vloerisolatie.

Vijf keer bijzonder

1. Renovatieapp

Omdat bewoners tijdens de ingrijpende renovatie in hun huis blijven wonen, is het belangrijk dat zij hun dagelijkse leven enigszins kunnen voortzetten. Duidelijke communicatie over de dagelijkse werkzaamheden en de planning loopt daarom niet alleen persoonlijk, maar ook via een speciale renovatieapp. Op deze app vinden huurders allerlei actuele informatie en video’s en kunnen zij vragen stellen over de werkzaamheden in hun woning.

2. Impact

Renovatie Oss Brabant Wonen 2.jpg

Renovatie brengt overlast met zich mee. Zeker als bewoners tijdens de verbouwing in hun huis blijven. Heldere communicatie en een strakke planning van zowel binnen- als buitenwerkzaamheden van de woning beperkt de hinder voor de huurders aan het Gerrit van der Veenplein.

3. Opwaardering

Door de renovatie krijgen de huurwoningen een flinke opwaardering. Dat geeft een impuls aan de hele wijk. Door de strak gestucte gevelisolatie met aan de onderzijde rode en grijze steenstrips, zien de woningen er weer als nieuw uit. Dak- en vloerisolatie, mechanische ventilatie en kunststof kozijnen met HR++-glas brengen de huizen naar energielabel A.

Energiezuinig en toekomstbestendig Renovatie Oss Brabant Wonen woningen.jpg

4. Optimaal comfort

Door verduurzaming en verbetering van hun huis profiteren bewoners volop van optimaal wooncomfort en lagere energielasten. Zo worden waar nodig keuken, toilet en badkamer vernieuwd. Ook maakt de isolatie van gevel en vloer, kunststof kozijnen plus CO2-gestuurde mechanische ventilatie het wonen prettig en behaaglijk.

5. Toekomstbestendig

Naar wens kunnen bewoners kiezen voor zonnepanelen op het dak. Samen met de nieuwe uitstraling, infiltratiekratten voor opvang van regenwater in de straat en het energielabel A zijn de woningen weer helemaal klaar voor de toekomst.