Skip to content
vincent_nederpel_heijmans_natuurvriendelijk_renoveren_lefier_emmen_7.jpg
Comfortabel wonen met lagere energiekosten

Verduurzaming woningen ZOwonen, Geleen en omstreken

16 april 2021
Geleen en omstreken
2017-2023
5,5 miljoen (jaarlijks)
Woningcorporatie ZOwonen

Voor de Sittardse woningbouwcorporatie ZOwonen verduurzaamt Heijmans jaarlijks vijfhonderd huurwoningen in Geleen en omstreken. Zo isoleert Heijmans spouwmuren, daken en vloeren van huizen en appartementen. Hierdoor worden de huizen en appartementen van ZOwonen energiezuinig en wonen huurders na de upgrade comfortabeler mét lagere energiekosten.

Vijf keer bijzonder

1. Ketensamenwerking

In het DE-project werkt Heijmans werkt nauw samen met opdrachtgever ZOwonen en ketenpartner Van Wijnen, waarbij ‘vertrouwen’ de rode draad vormt. Zo trekken Heijmans en Van Wijnen samen op, delen elkaars kennis en denken actief mee in oplossingen.

2. Flora en fauna

Bij het isoleren van de woningen houdt Heijmans volop rekening met de flora en fauna. Vleermuizen kiezen soms de spouwmuur als overnachtingsplaats, terwijl huismussen en gierzwaluwen onder dakpannen kunnen nestelen. Daarom brengt de ecoloog van Heijmans eerst de flora en fauna van elk huis in kaart voordat de werkzaamheden starten. Als er dieren aanwezig zijn, stelt Heijmans het isoleren uit en treft maatregelen om de woning later alsnog te isoleren.

3. Goede continuïteit

Het DE-project loopt over een periode van enkele jaren. Dit zorgt voor een goede continuïteit voor zowel Heijmans als haar projectpartners. Door de strakke planning van het DE-project kunnen bouwpartners hun werkzaamheden hierop afstemmen, wat zorgt voor een soepele en structurele uitvoering.

4. Opbouwen partnerband

Voor het langlopende DE-project heeft Heijmans actief gezocht naar een vaste pool van professionele bouwpartners waarmee ze een langdurige vertrouwensband kan opbouwen. Partners als ambassadeurs van ZOwonen die open communicatie met bewoners en transparantie voorop hebben staan.

5. Risicomanagement

Door de ketensamenwerking liggen de kosten en baten in grote lijnen vast. Doordat verrassingen zijn uitgesloten, lopen ZOwonen én de bouwpartners weinig risico op budgetoverschrijding.