Skip to content
Beverdam Hoevelaken

Start sloop Beverdam Hoevelaken

4 december 2023, 16:09

Heijmans bouwt 36 appartementen op de plek waar nu nog twintig woningen staan aan de Beverdam in Hoevelaken.

De voorbereidingen voor de sloop van de twintig woningen aan de Beverdam in Hoevelaken is inmiddels gestart. Samen met bewoners en de gemeente Nijkerk maakte woningcorporatie Alliantie plannen voor een nieuw gebouw waar het prettig wonen is. In dit gebouw is ook plek voor eerdere bewoners die willen terugkeren.

Dankzij het project Beverdam worden dertig sociale en zes middensegment huurwoningen toegevoegd aan de woningvoorraad, zestien meer dan eerst. Bovendien zijn de nieuwe appartementen duurzamer dan de bestaande woningen.

Planning

Heijmans neemt de bouw van de woningen op zich. De bouwhekken staan nu om de te slopen woningen aan de Beverdam. Vanaf half november tot half december starten de voorbereidende werkzaamheden voor de echte sloop. Dit begint met het weghalen van asbest uit de liftschachten. Een gespecialiseerd en gecertificeerd asbestbedrijf voert de werkzaamheden in opdracht van Heijmans uit. In het nieuwe jaar start de echte sloop, het definitief weghalen van de woningen. Naar verwachting worden de woningen half 2025 opgeleverd.

Inloopbijeenkomst

Tijdens een goed bezochte inloopbijeenkomst op woensdag 29 november kregen omwonenden van Heijmans en de Alliantie informatie over de plannen voor de komende tijd, de verkeerssituatie & veiligheid, de communicatie rondom het project en het ontwerp.

‘Via de Heijmans Bouwapp worden omwonenden geïnformeerd over de sloop en bouw. Maar vragen kunnen hier ook gesteld worden. Wij zijn te gast in de buurt en hechten veel waarde aan veiligheid en welzijn van alle betrokken partijen, ook omwonenden,’ aldus projectleider Henk van Hell van Heijmans.

De appartementen

In het gebouw komen 2- en 3-kamerappartementen. De 2-kamerappartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 49 vierkante meter. De grootte van de 3-kamerappartementen ligt tussen de 63 en 70 vierkante meter. De appartementen zijn gelijkvloers, waardoor ze ideaal zijn voor senioren die geen trappen meer willen of kunnen lopen. Ook zijn de woningen zeer geschikt voor starters en 1- of 2-persoonshuishoudens.