Skip to content
Directievoorzitter Marc de Vreede ondertekend een document

Samenwerking op het gebied van circulariteit: Het Nieuwe Normaal 1.0

8 december 2023, 13:37

Om circulair bouwen te versnellen, heeft Heijmans gisteren samen met andere partijen in de bouwsector het manifest voor Het Nieuwe Normaal ondertekend. Het Nieuwe Normaal zorgt voor eenduidige taal met haalbare én ambitieuze circulaire prestaties voor de bouw.

Leggen van verbindingen

In de afgelopen jaren is door een kernteam met zes opdrachtgevers en zes grote bouwers concreet vorm gegeven aan het raamwerk en met dit tekenmoment is de lancering van versie 1.0 een feit.

Een dergelijke samenwerking past in de onlangs herijkte bedrijfsstrategie 2030. Heijmans wil een prominentere rol spelen bij het realiseren van oplossingen voor de complexe opgaven waar ons land voor staat, zoals op het gebied van duurzaamheid en circulair bouwen. Daarbij is een strakke regie en het leggen van verbindingen noodzakelijk. Wij willen zo onderdeel zijn van de oplossing, niet van het probleem.

De Nieuwe Post

Het Nieuwe Normaal 1.0 is een duidelijk voorbeeld van hoe de bouwsector gezamenlijk optrekt en met elkaar de verbinding zoekt. Circulair bouwen kan onmogelijk opgeschaald worden door individuele partijen afzonderlijk.

Deze samenwerking rondom Het Nieuwe Normaal komt onder andere al tot uiting bij het project De Nieuwe Post in Arnhem, dat Heijmans voor het Rijksvastgoedbedrijf realiseert. Om dit goede voorbeeld door te zetten, zetten Heijmans en het Rijksvastgoedbedrijf als eerste twee partijen hun handtekening op dit manifest.

Foto: Marc de Vreede, directievoorzitter Bouw & Techniek, tekende namens Heijmans het manifest.