Gebouwen worden steeds complexer. Utiliteitsbouw en installatietechniek raken daardoor steeds hechter verweven. Door beide disciplines te combineren, zijn we nog beter in staat om op een efficiënte en effectieve manier een compleet gebouw te ontwerpen en te realiseren.

Integrale aanpak

Een integrale benadering van projecten wordt steeds belangrijker voor onze opdrachtgevers. Zij vragen om projecten te bezien over het hele traject van ontwerp, realisatie tot onderhoud. Heijmans Utiliteit beoordeelt steeds vaker projecten op ‘total cost of ownership’. De integrale aanpak die we daarbij hanteren geeft ons de mogelijkheid om bouw en installatietechniek optimaal op elkaar af te stemmen. Daarbij treden wij steeds vaker op als regisseur. Een regisseur moet zichzelf belangrijke vragen stellen: welke spelers zoek ik, wat wil de producent, wat is het budget, wie vormt het publiek? De juiste keuzes maken is hier van groot belang.

Bouw en techniek

Utiliteit richt zich op hoogwaardige (complexe) utiliteitsbouw inclusief elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sprinklerinstallaties. Aangevuld met de activiteiten beveiligingssystemen, brandbeveiliging en meet- & regeltechniek. Te denken valt aan parkeergarages, of de nieuwbouw en verbouw van zorgcentra, ziekenhuizen, scholen, universiteiten, (hoofd)kantoren en bedrijfspanden. Zowel op het gebied van nieuwbouw, herstel, renovatie en onderhoud van gebouwen als de gebouwinfrastructuur.

Van ontwerp tot exploitatie

De integratie van techniek en bouw speelt in op de vraag naar een totaalaanbod van ontwerp, bouw, beheer, onderhoud en exploitatie. De combinatie van deze kennis en kunde binnen één organisatie maakt Heijmans uniek in de markt. Toonaangevende integrale projecten van Heijmans Utiliteit in uitvoering zijn onder andere het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Wijnhavenkwartier in Den Haag en het Timmerhuis in Rotterdam.

Specialistische kennis

Onze strategische focus ligt op vijf specifieke marktsegmenten: commercieel vastgoed, hightech clean, semi-overheid, gezondheidszorg en datacenters. We hebben ruime ervaring en specialistische kennis binnen deze segmenten. We garanderen een snelle services door onze landelijke dekking. We werken vanuit 7 vestigingen in Nederland, aangestuurd vanuit een centrale organisatie. Heijmans Utiliteit volgt de ambitie van het concern om toonaangevend te zijn op het vlak van kwaliteit, duurzaamheid en winstgevendheid.

Duurzame relatie

We leveren producten, waarbij duurzaamheid in alle opzichten meegenomen wordt, van het voortraject tot en met de realisatie, met nieuwe concepten en in materiaalgebruik. Ook na de bouw blijven wij bij klanten betrokken. We nemen graag de zorg voor service, onderhoud en beheer uit handen.