Skip to content
Timmerhuis Rotterdam avond Ossip van Duivenbode Heijmans.jpg
De weg naar energieneutrale gebouwen

Energie Services

“De uitstoot moet snel omlaag, als we de klimaatdoelen van Parijs willen halen. Er is geen quick fix voor het behalen van deze doelen. Iedereen zal daaraan zijn bijdrage moeten leveren, ook vastgoedeigenaren.”
Maarten Nijhoff – Lead Energietransitie

Gedreven door de klimaaturgentie is er méér dan ooit tevoren een breed gedragen besef dat het anders moet. De energietransitie betekent veel voor de gebouwde omgeving. De gebouwen in Nederland gebruiken namelijk veel energie, samen zorgen zij voor 40 procent van de CO2 uitstoot.

Heijmans Energie Services werkt concreet aan het versnellen van de energietransitie van de gebouwde omgeving. Een toekomst met energieneutrale gebieden, waarbinnen gebouwen energie opwekken, opslaan en uitwisselen met hun omgeving. De transitie naar een energieneutrale gebouwde omgeving is weliswaar niet van de ene op de andere dag gerealiseerd. We zetten onze kennis, kunde en realisatiekracht in om eigenaren, beheerders en gebruikers te helpen hun gebouwen stap voor stap energieneutraal te maken met de volgende klantgerichte en laagdrempelige diensten:

  • Energielabel: Een kantoorgebouw dat voldoet
  • Energiemanagement: Monitoren, inzicht en besparen van energie
  • EED-rapportage: Check tijdig energieverbruik en besparingsopties
  • EML-rapportage: Voldoe aan de informatieplicht
  • Routekaart verduurzaming: Inzicht in het verduurzamingsproces
  • WKO Balans: Actief beheer is de basis

Energie Services

Ieder gebouw is uniek en vraagt om persoonlijke aandacht. Met onze pragmatische aanpak dringen wij door tot de haarvaten van het gebouw. Het doel is om gebouwen toekomstbestendig te maken. Ongemerkt presteren veel gebouwen in Nederland namelijk niet naar behoren, waardoor er veel besparingspotentieel blijft liggen.

Onze oplossingen dragen bij aan het verduurzamen van de bestaande gebouwenvoorraad en helpen je gebouw energie-efficiënter te maken. Wat een gegarandeerde (kosten) besparing oplevert en zorgt dat je gebouw aan de steeds strenger wordende wet- en regelgeving voldoet.

Heijmans Energie Services: de weg naar energieneutrale gebouwen

Energielabel

Op dit moment heeft meer dan de helft van het kantooroppervlak in Nederland een energielabel C of lager. Dat moet anders. Vanaf 2023 moet namelijk ieder kantoorgebouw minimaal over energielabel C beschikken en in 2030 zelfs over energielabel A. Dit heeft een impact op de verhuurbaarheid van je gebouw. 2023 lijkt ver weg, maar komt snel dichtbij. Benieuwd hoe je jouw gebouw naar het gewenste label kunt krijgen?

Energiemanagement

Wil jij ook meer inzicht in de energieprestatie en het verbeterpotentieel van je gebouw? En daarbij besparen op energiekosten? Heijmans Energie Services zorgt voor een slimmer en efficiënter beheer van het energieverbruik van je gebouw, waarbij energiebesparing wordt gegarandeerd.

Door energiestromen in kaart te brengen en aan de hand daarvan verbetermaatregelen op te stellen, kunnen aanpassingen aan gebouwinstallaties worden doorgevoerd. Door vervolgens actief te blijven managen op het energieverbruik, levert dit verdere energie- en kostenbesparingen op.

Laadpalenscan

Elektrisch rijden is niet meer weg te denken. Veel organisaties willen daarom de komende jaren investeren in laadpalen. Het simpelweg installeren van extra laadpalen, leidt vaak tot problemen aan de verdeelinrichting of het disfunctioneren van de laadpalen. Om klanten en medewerkers voldoende kwalitatieve oplaadpunten te kunnen bieden, is het van belang te weten wat de onbenutte capaciteit is in hun verdeelinrichting. Een laadpalenscan geeft dat inzicht.

WKO Balans

Een Warmte Koude Opslag is een duurzaam systeem dat door middel van een warme en koude opslag in de bodem het externe energieverbruik reduceert en daarmee ook de CO2-uitstoot. Het blijkt dat 70% van de WKO-systemen in Nederland niet in balans zijn. Een optimaal presenterend systeem ontstaat door actief beheer. Wat niet alleen zorgt voor een gezond WKO-systeem, maar ook energie- en kostenbesparing.

Heijmans Energie Services brengt je WKO in balans zodat het systeem optimaal rendeert en voldoet aan wet- en regelgeving. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om verschillende rapportages met de prestaties van het WKO systeem en het niveau van de bodemkwaliteit bij de provincie aan te leveren. Ook hierin kun je als bedrijf zijnde ontzorgd worden.

EML-rapportage

Sinds 2019 moeten energiebesparende maatregelen verplicht worden gemeld aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Bij het rapporteren wordt gebruik gemaakt van de zogeheten Erkende Maatregelenlijst (EML). Heijmans Energie Services kan deze EML-rapportage voor jou opstellen en indienen. Hierdoor krijg je inzicht in bedrijfsgebonden energiebesparende maatregelen en voldoe je volledig aan de informatieplicht Energiebesparing.

Energie-audit en EED-rapportage

Eigenaar van een groot bedrijf? Dan ben je vanuit de Europese wetgeving (EED-richtlijn) verplicht om elke vier jaar een energie-audit uit te voeren. Middels een audit krijg je inzicht in de energiestromen in je gebouwen, een voorstel voor energiebesparende maatregelen en een indicatie van de terugverdientijd. Heijmans Energie Services organiseert de audit en presenteert in korte tijd een rapportage die je kunt indienen bij de omgevingsdienst van je gemeente. Zo bespaar je snel op energie, kosten en voorkom je waarschuwingen en/of boetes. Ook krijg je handvatten voor verdere verduurzaming van je bedrijf.

Routekaart Verduurzaming

De Nederlandse overheid heeft het Klimaatakkoord getekend. Hierin staat de ambitie om in 2030 een reductie van 55% van de totale CO2-uitstoot te realiseren en in 2050 een reductie van 95%. Door middel van Heijmans Routekaarten krijg je grip op de CO2-uitstoot van je gebouwvoorraad. Met als resultaat: minder energiekosten. Tevens voldoe je daarmee ook aan wet- en regelgeving, aangezien een aantal rapportages binnen onze routekaarten voor een groot aantal bedrijven wettelijk verplicht zijn gesteld. We nemen je zorgen uit handen, waarbij je aan het einde van het traject beschikt over alle benodigde rapportages en een Duurzaam Meerjarig Onderhoudsplan. Begeleiding over het gehele verduurzamingsproces én eventuele bouwkundige ingrepen en onderhoud die hieruit voortvloeien zijn mogelijk.

Nieuwsgierig hoe jij je gebouwvoorraad kan verduurzamen? Vul vrijblijvend je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement