Skip to content
eed_01.jpg
Check tijdig je energieverbruik en besparingsopties

Energie-audit en EED-rapportage

Eigenaar van een groot bedrijf? Dan ben je vanuit de Europese wetgeving (EED-richtlijn) verplicht om elke vier jaar een energie-audit uit te voeren. Middels een audit krijg je inzicht in de energiestromen in je gebouwen, een voorstel voor energiebesparende maatregelen en een indicatie van de terugverdientijd.

Daarmee ben je er alleen nog niet. Alle energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen, moet je al op korte termijn uitvoeren. Denk aan het gebruik van ledverlichting en energiezuinige ventilatoren plus het plaatsen van aanwezigheidsdetectie om verlichting in een gebouw niet onnodig te laten branden.

Verlaag je energieverbruik

De verplichte Europese EED-richtlijn voor grote bedrijven moet het energieverbruik in Europa met 20% verlagen. Daarom dienen grote bedrijven elke vier jaar een rapportage van de energie-audit in te leveren bij de omgevingsdienst van hun gemeente, een dienst die steeds strenger toezicht houdt op het naleven van deze wetgeving.

Geldt dit ook voor mijn bedrijf?

De energie-audit kan ook voor jouw bedrijf gelden als er meer dan 250 fte personeel in dienst is of de jaarrekening van €50 miljoen wordt overschreden én de jaarbalans meer dan €43 miljoen telt. Mocht je niet aan de plicht voldoen, kun je onverwacht een controle of boete krijgen. Die kun je voorkomen door de energie-audit en bijbehorende rapportage op tijd gereed te hebben.

wko_balans_nmm_technische_ruimte_.jpg

Snel besparen

Als je de energie-audit en rapportage door Heijmans laat verzorgen, voldoe je aan de wet- en regelgeving. Ook krijg je handvatten voor verdere verduurzaming van je bedrijf. Dit doen we op basis van de erkende maatregelenlijst.

De gemeente verwacht dat alle energiebesparende maatregelen met een korte terugverdientijd (maximaal vijf jaar) worden uitgevoerd binnen de vier jaar waarin de audit geldig is. De voorgestelde maatregelen kunnen we dan ook samen met jouw bedrijf direct uitvoeren, zodat je snel energie en kosten bespaart.

Meer informatie

Benieuwd naar meer informatie over Energie-audit en EED-rapportage? Vul vrijblijvend je gegevens in en ontvang onze leaflet.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement