Skip to content
Laadpalenscan.jpg
Laadpalenscan

Elektrische auto’s snel opladen

In 2030 rijden er naar verwachting 1,9 miljoen elektrische auto’s rond in Nederland. Daarvoor zijn ongeveer 1,7 miljoen laadpunten nodig. Om klanten en medewerkers voldoende kwalitatieve oplaadpunten te kunnen bieden, is het van belang te weten wat de onbenutte capaciteit is van het elektriciteitsnet. Dat inzicht geeft een laadpalenscan.

Wat is er nodig voor een laadpaal?

Laadpalen moeten in staat zijn om in korte tijd veel energie te leveren, zodat een auto binnen afzienbare tijd is opgeladen. Dat vraagt veel energie. Bij de aansluiting op de bestaande verdeelinrichting van een gebouw, wordt vaak niet gekeken of er daadwerkelijk voldoende energie beschikbaar is. Dit zorgt er regelmatig voor dat geïnstalleerde laadpalen niet naar behoren functioneren. Er is dan te weinig vermogen beschikbaar om auto’s binnen een acceptabele tijdsduur te kunnen opladen. Een netverzwaring kan een oplossing zijn, maar dat is een kostbare en tijdrovende investering die bovendien niet altijd mogelijk is.

Inzicht krijgen

Met een laadpalenscan vooraf, kan voorkomen worden dat er laadpalen geplaatst worden die niet passen bij het beschikbare energievermogen. Door vooraf in gesprek te gaan inventariseren wij uw (toekomst)wensen en door middel van metingen brengen we uw specifieke situatie in kaart. Hiermee ontstaat er inzicht in de mogelijkheden voor het plaatsen van laadpalen, zodat je bewuste keuzes kunt maken.

De voordelen

Een laadpalenscan betekent voor jou:

  • Inzicht in het aantal mogelijke effectieve laadpalen
  • Onafhankelijke rapportering over het beschikbaar vermogen van de netaansluiting en de beschikbare velden in de verdeelinrichting
  • Korte doorlooptijd, dus snel inzicht
  • Geen onnodige investeringen

Meer informatie

Benieuwd naar meer informatie over de laadpalenscan? Vul vrijblijvend je gegevens in en ontvang onze leaflet.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement

Neem contact met ons op