Skip to content
Services-Heijmans-UniversiteitvanAmsterdam-beheerenonderhoud-energie.jpg
Monitoren, inzicht en besparen van energie

Energie management

Ongemerkt presteren veel gebouwen niet naar behoren en laten gebouweigenaren een aanzienlijk besparingspotentieel links liggen. Dat kan beter.

Vooral in grote, utilitaire gebouwen zijn de installaties die zorgen voor verwarming, koeling of ventilatie bijzonder complex. Het gebouwbeheersysteem (GBS) vormt het middelpunt van deze installaties en stuurt ze aan. Het komt vaak voor dat het GBS ongemerkt niet goed is ingeregeld. Dat kan zorgen voor comfortklachten van gebruikers, hogere kosten en/of slechte energieprestaties. Hierdoor is een gebouw misschien alleen op papier duurzaam en klaar voor de toekomst.

Beheerders moeten niet alleen voldoen aan wet- en regelgeving, maar willen ook maximaal comfort voor hun medewerkers. Als je daarbij ook nog eens duurzaam kan ondernemen en kosten bespaart, zijn dit goede redenen om het energieverbruik te monitoren en managen. Heijmans kan gebouweigenaren en -beheerders hierbij helpen.

Onze aanpak:

  1. Energiescan: inventarisatie van besparingspotentieel
  2. Energiemanagement: in control met gegarandeerde energiebesparing
  3. Energiemonitoring: sensoring en data analyse

Energiescan

Heijmans analyseert de beschikbare energiedata en het GBS. Daarnaast brengen we de situatie in het gebouw nauwkeurig in kaart tijdens een gebouwscan op de locatie. Hieruit tekenen de voor jouw gebouw van toepassing zijnde optimalisaties en verbetermaatregelen zich af en wordt het besparingspotentieel inzichtelijk. Hiermee krijg je op een laagdrempelige manier meer inzicht in de energiebesparingsopties voor je pand, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort.

Heijmans Joost Visser energie management mei 2021.jpg

Energiemanagement

De energiescan resulteert in het besparingspotentieel voor je gebouw. Om dit potentieel om te zetten in daadwerkelijke besparing kan je kiezen voor actief energiemanagement. Van besparingspotentieel naar besparingsgarantie. We voeren optimalisaties van het GBS en de verbetermaatregelen uit, om vervolgens de energieprestatie van je gebouw te monitoren. Vooraf investeren is niet nodig. Je sluit een meerjarig energiemanagementcontract af met een vaste fee. Deze is nooit hoger dan de gegarandeerde besparing. Je houdt er dus altijd geld aan over.

Energiemonitoring

Meten is weten. Zeker bij energie. Heijmans levert energiemonitoring waarmee je voldoet aan wet- en regelgeving. Naast energiedata van de hoofdmeter, kunnen we met onze eigen energiesensoren doordringen tot in de haarvaten van het gebouw. Denk hierbij aan submetering van bepaalde gebouwinstallaties die veel energie verbruiken, specifieke functies en/of gebouwdelen. Hiermee leert onze energie-adviseur je pand steeds beter kennen en aan de hand hiervan worden verbetervoorstellen gedaan waarmee de besparing nog verder kan oplopen.

Alle monitoringsdata, rapportages en analyses kan je inzien via een eigen online portal. De energiesensoren werken via het Beyond Eyes platform van Heijmans. Bijkomend voordeel is dat je laagdrempelig extra sensoren kunt plaatsen voor meer inzichten en efficiency: denk aan aanwezigheids- en comfortsensoren. Hiermee is je gebouw in een handomdraai gepromoveerd tot een smart building en ben je nog beter in control.

De voordelen?

Heijmans zorgt voor slimmer en efficiënter beheer van de energiehuishouding van je gebouw, waarbij comfort en energiebesparing wordt gegarandeerd. We bieden één aanspreekpunt en ontzorgen je desgewenst van advies tot uitvoering. Daarnaast voldoe je met je gebouw aan de wet- en regelgeving met betrekking tot energiemonitoring en het nemen van energiebesparingsmaatregelen. Met de toepassing van energiesensoren en aansluiting op het Beyond Eyes platform ben je nog beter in control met je pand.

Meer informatie over Energiemanagement? Vraag vrijblijvend onze leaflet aan.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement