Skip to content
453_timmerhuis_-ossip_18_timmerhuis_september2015_-ossip.jpg
Een kantoorgebouw dat voldoet

Energielabel

De gebouwen in ons land zorgen samen voor 40% van de CO2-uitstoot. Door dit broeikasgas warmt onze aarde in hoog tempo op en verandert ons klimaat. Dat moet anders. Vanaf 2023 moeten alle bestaande kantoorgebouwen met een oppervlak van 100 m2 of meer minimaal beschikken over energielabel C en in 2030 over energielabel A.

Wat betekent dit?

Als gebouweigenaar of -beheerder heb je een probleem als je pand in 2023 niet minimaal aan energielabel C voldoet. Je mag je pand dan immers niet meer verhuren. Dat lijkt ver weg, maar het is een flinke opgave. De helft van de kantoorgebouwen voldoet namelijk nog niet aan energielabel C of hoger. Dat betekent dat er jaarlijks nog zo’n 5.400 gebouwen moeten worden verduurzaamd, wat neerkomt op zo’n 15 gebouwen per dag.

Een kantoorgebouw dat voldoet

Hoe maken we onze gebouwde omgeving energie-efficiënt nu dat de noodzaak er is? Heijmans biedt verschillende oplossingen om tot het gewenste energielabel te komen. Dat kan vaak al eenvoudig door bijvoorbeeld andere verlichting, maar soms is er meer nodig zoals gevelisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Hoe naar het gewenste label?

Heijmans realiseert het in 3 stappen. Via de aangeleverde tekeningen en een gebouwopname ter plaatse wordt de energie-index van het gebouw bepaald. Hieruit volgt een plan van aanpak met geadviseerde verbetermaatregelen, waarin concrete handvatten worden genoemd om de energie-index en daarmee het energielabel te verbeteren. Als laatste stap controleert een onafhankelijke partij het nieuwe label en ontvangt de gebouweigenaar het vastgestelde label van Heijmans.

timmerhuis-11-2000.jpg

De voordelen

We zorgen voor één aanspreekpunt, minimale overlast op de werkvloer en regelen het totale traject van advies tot uitvoering. Zowel bouwkundig als installatietechnisch. We geven inzicht in de totale kosten van de maatregelen gedurende de gebruiksperiode en over de terugverdientijd. We kijken dus niet alleen naar de investering, maar ook naar het effect op energie- en onderhoudskosten en de huuropbrengst.

Meer informatie

Benieuwd naar meer informatie over een Energielabel en wat dit voor jou kan betekenen? Vraag vrijblijvend onze leaflet aan.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement