Skip to content
renovatie Geleen goyenflat
In gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland

Verbetering en verduurzaming van 292 woningen

20 maart 2023, 13:17

Heijmans gaat 292 woningen van Woongroep Marenland in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland verbeteren en verduurzamen. De werkzaamheden starten eind juni 2023 en zijn naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 afgerond.

Woongroep Marenland wil snelheid maken met de verduurzaming van de bestaande woningen met het oog op de stijgende energieprijzen. Vanuit de bewoners van het eerste complex is er 100% deelname voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Heijmans voorziet het merendeel van de woningen daarom van vloer-, muur- en dakisolatie en in sommige gevallen van compleet nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas. Daarnaast krijgt een belangrijk deel van de woningen een nieuwe badkamer, keuken en toilet.

Vogels

Tijdens het bouwproces houdt Heijmans rekening met flora & fauna. De afgelopen periode zijn er tijdelijke voorzieningen getroffen voor de vleermuis, gierzwaluw, huismus, dwergvleermuis en de laatvlieger. Dit geeft deze dieren een nieuw thuis tijdens de renovatieperiode. Na de renovatie beschikken alle woningen over voldoende verblijfplaatsen voor diverse vogels en vleermuizen.

Combineren

Margriet Drijver, directeur bestuurder bij Woongroep Marenland is blij met de realisatieovereenkomst: “Met de stijgende energieprijzen is het belangrijk om snelheid te maken in de verduurzaming van de bestaande woningen. Door dit te combineren met andere werkzaamheden, slaan we twee vliegen in één klap en hebben onze huurders maar één keer werklui over de vloer en straks, naast een lagere energierekening, ook een fijner huis."

Bewonersbegeleider

Remco van der Mossel, directeur Woningbouw Heijmans Noord, vertelt: "Groot onderhoud en verduurzaming is voor bewoners vaak een ingrijpende gebeurtenis. Daarom neemt onze bewonersbegeleider de bewoners bij de hand tijdens dit traject. Fijn dat we voor 292 bewoners het wooncomfort kunnen verhogen en door deze werkzaamheden hun energielasten kunnen verlagen waardoor we kunnen bijdragen aan een gezonde leefomgeving."