Skip to content
Verduurzaming renovatie woningen Lefier Wonen Hoogezand Sappemeer Heijmans april 2021.jpg

Verduurzaming en verbetering 125 woningen Hoogezand-Sappemeer

15 april 2021, 18:00

Heijmans gaat in opdracht van woningcorporatie Lefier 125 woningen in Hoogezand-Sappemeer verduurzamen en verbeteren. Daarmee hebben alle woningen straks het energielabel A.

In de 125 woningen worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Zo wordt een hybride warmtepomp geplaatst als aanvulling op het bestaande verwarmingssysteem. Hierdoor gaan deze woningen veel minder gas verbruiken. Bij andere woningen ligt de nadruk op het isoleren van de buitenschil. Hier worden ook, waar nodig, de keuken, douche en het toilet vervangen. In het gehele project wordt naast het geplande onderhoud ook aardbevingsschade-herstelwerk uitgevoerd.

Duurzaamheidsambities

Heijmans-directeur Wim Oudendorp prijst de hoge duurzaamheidsambities van Lefier. Pieter Witzenburg, directeur vastgoed Lefier: “Als grootste woningcorporatie van Noord-Nederland hebben wij een forse verduurzamingsopgave. Daarmee dragen wij bij aan het beperken van de opwarming van de aarde én aan het verlagen van de woonlasten van onze huurders. Met deze samenwerking houden we het tempo er mooi in.”