Skip to content
Westergouwe Gouda Heijmans VolkerWessels

54 nieuwbouwappartementen in Gouda

1 februari 2023, 08:00

Heijmans en VolkerWessels hebben via hun gemeenschappelijke dochterbedrijf VOF Westergouwe een koop- en aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van 54 nieuwbouwappartementen in project Westergouwe in Gouda.

Het ontwerp is van Kokon Architectuur en Stedenbouw vond zijn architectonische inspiratie in de oude Goudse pakhuizen. De bouw van de appartementen start in juli 2023. De realisatie van de appartementen is in handen van Boele & van Eesteren, een onderdeel van VolkerWessels.

Het appartementencomplex is gelegen op een herkenbare plek aan de Van Dijkesingel. Het gebouw is duurzaam en wordt gebouwd conform de BENG-normering. Na de oplevering worden de appartementen via Credit Linked Beheer beschikbaar voor de huurmarkt.

Westergouwe

Westergouwe is een groene en waterrijke woonwijk van Gouda. De wijk ligt op fietsafstand van de historische binnenstad van Gouda, is centraal gelegen en goed bereikbaar. De komende jaren bloeit de wijk uit tot zo’n 4.500 woningen met eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen.