Skip to content
Houtbouw FSC hout Heijmans verduurzamen 6.jpg

Kracht van samen

We doen het samen.

Elke dag bouwen we mooie en gezonde woningen die in een fijne omgeving staan. Kwalitatief goede huizen waar bewoners zich thuis voelen en die slim, veilig en betaalbaar zijn, met een lange levensduur. We bedenken, adviseren, ontwikkelen en ontwerpen, altijd met als uiteindelijk doel om iets duurzaams tot stand te brengen voor nu en later. Dat doen we samen met strategische partners:

Heijmans_ParkVijfsluizen_natuurinclusief_biodiversiteit_boom.jpg

NL Greenlabel

Inzicht in klimaatdoelstellingen

NL Greenlabel zorgt met instrumenten en methodes dat duurzaamheid concreet, meetbaar en realistisch wordt. Onze nieuwe projecten worden door NL Greenlabel getoetst. Zo geven we inzicht in welke invulling we geven aan gezondheid, biodiversiteit en natuur-inclusief ontwikkelen.

Meer lezen over deze samenwerking?

Bos Soesterberg Utrechts Landschap Nationaal Militair Museum.jpg

Staatsbosbeheer

Gezamenlijk bos, kennisuitwisseling, natuur-inclusief bouwen 

Heijmans en Staatsbosbeheer bundelen hun krachten om samen een groene en gezonde leefomgeving te maken in Nederland. Dat doen we door gezamenlijk bos aan te planten, te oogsten, te bewerken en te verwerken in de nieuwste generatie.

Meer lezen over deze samenwerking?

Houtbouw FSC hout Heijmans verduurzamen 8.jpg

Naturalis

Onderzoek en effecten natuur-inclusief bouwen

Om natuur-inclusief bouwen verder te ontwikkelen, meten Heijmans en Naturalis wat de toegevoegde waarde is van groen-toepassingen en -maatregelen. Zo wordt meer kennis opgedaan over biodiversiteitsverlies en komen we tot effectieve oplossingen om het te voorkomen.

Meer lezen over deze samenwerking?

Struikroven Heijmans samenwerking.jpg

Stichting Struikroven

Hergebruik van planten en struiken 

Heijmans en Struikroven werken samen om planten, struiken en bomen een tweede leven te geven. Door samen te Struikroven en te investeren in een ‘Struikroven Academy’ maken we woonwijken klimaatbestendiger. Circulair, natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen komen hierdoor samen.

Meer lezen over deze samenwerking?

ThePollinators-Bloei-2.jpg

The Pollinators

Bestuiven en kruisbestuiving voor biodiversiteit 

Heijmans en The Pollinators werken samen om de biodiversiteit te vergroten. Door samen activiteiten te organiseren, die leiden tot de bloei van inheemse bloemen en door het aanplanten van voedselbossen, maken we een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten.

Meer lezen over deze samenwerking?