Skip to content
Kindje aait een hond in een gezonde Heijmans Horizon leefomgeving

Natuurlijk anders

Samen zien we een nieuw perspectief op bouwen. Met frisse ideeën, duurzame constructies en natuurlijke materialen. De Heijmans Horizon is natuurlijk anders.

Natuurlijk met een natuurinclusieve tuin

Een gezonde woning draagt bij aan een duurzame wereld, maar bovenal aan het geluk en welzijn van de mensen die erin wonen. ​Onze gezondheid ​wordt voor 70% beïnvloed door de fysieke omgeving. ​Belangrijk dus dat niet alleen een huis maar ook een tuin gezond is. De Heijmans Horizon wordt standaard opgeleverd met aanplantbare grond en een inspiratie ontwerp voor een natuurinclusieve tuin.

Struikroven kinderen.jpg

Natuurlijk circulair en energieneutraal

Met de houtskeletbouwwoning zet Heijmans de volgende stap op weg naar circulair en energieneutraal bouwen. De milieuwinst is direct meetbaar, omdat de fabriek in Heerenveen voor 100% CO2-neutraal is. Daarbij maken we gebruik van zo veel mogelijke circulaire en hernieuwbare grondstoffen. Door het gebruik van hout is de Heijmans Horizon 50% lichter in gewicht en draagt de woning bij aan een kleinere CO2-voetafdruk over de gehele circulaire levensfase. In de gebruiksfase wordt alle energie die nodig is voor de installaties opgewekt door de PV-panelen op het dak.

Natuurlijk een snelle bouw met volop variatie

Met onze eigen CO2-neutrale fabriek leveren we op basis van een gedigitaliseerd proces en een grote variatiebibliotheek hoge kwaliteit woningen met een eigen specifieke identiteit. Het gedigitaliseerde bouwproces zorgt voor minder belasting op de fysieke bouwplaats en dus minder overlast in de wijk. Ook geeft industrieel bouwen minder faalkosten en is sneller in productie.

Natuurlijk gezond binnenklimaat

Leven in een huis zorgt voor vocht in de woning. Goede ventilatie is daarom belangrijk. Wanneer dit vocht ook via de constructie, zoals het dak en de muren, de woning kan verlaten, blijft de kwaliteit van het leefklimaat veel constanter en gezonder. Bij onze nieuwste generatie woningen is dit het geval, een damp-open en ademende woning zonder folies. Zo ademt, ventileert en reguleert het damp-open huis zoals de natuur het bedoeld heeft.

Natuurlijk duurzaam in onderhoud

De grootste onderhoudslasten van een woning worden veroorzaakt door installaties. De onderhoudslasten van de all-electric installatie van de Heijmans Horizon zijn lager dan van een woning met een water-afgifte systeem. Daarnaast bieden de installatie en de houten constructie ​flexibiliteit bij aanpassing of renovatie.​

De moderne badkamer is voorzien van grote wandpanelen en een gietvloer wat zorgt voor eenvoudige reiniging. Met deze voegloze wand- en vloerafwerking voorkom je schimmelvorming.

Moeder en dochter eten aan keukentafel - duurzame, circulaire houtskelebouw conceptwoning Heijmans Horizon

Natuurlijk hernieuwbaar en losmaakbaar

Met de modulaire en demontabele elementen van de Heijmans Horizon is hoogwaardig hergebruik mogelijk. De woning monteren we zonder natte verbindingen en zijn volledig losmaakbaar. Circulariteit in optima forma.

Natuurlijk milieuvriendelijk geïsoleerd

De wanden en het dak van de Heijmans Horizon zijn geïsoleerd met cellulose, een isolatiemateriaal gemaakt van gerecycled krantenpapier. Aan het cellulose zijn minerale zouten toegevoegd om schimmelvorming en aantasting door ongedierte te voorkomen.

Cellulose is één van de duurzaamste en milieuvriendelijkste isolatiematerialen dat er bestaat.

Natuurlijk wooncomfort

Een woning die reageert op zijn omgeving vraagt om een ander klimaatsysteem. Een eenvoudig te bedienen systeem dat garant staat voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, gekoppeld aan een laag energieverbruik.

De Heijmans Horizon is voorzien van een compact toestel dat zorgt voor ventilatie, verwarming, koeling en warm water.

Door het gebruik van lichte bouwmaterialen koelt de woning na een warme zomerse dag 's nacht heel snel weer af.

Natuurlijk minder materiaal

Alle gebruikte materialen van de nieuwste generatie woningen worden opgenomen in een materialenpaspoort. Hierin staat hoeveel en welke materialen we gebruiken, wat de herkomst is, of ze hernieuwbaar en losmaakbaar zijn en wat de toxiciteit van de materialen is. Al deze zaken hebben namelijk invloed op de circulariteit van het eindproduct. Het documenteren, registreren en archiveren van de materialen maakt hergebruik eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval.

Meer informatie over Heijmans Horizon? Vul onderstaand formulier in.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement