Skip to content
Gezin kijkt uit naar gezonde, duurzame en circulaire houtskeletbouw woning Heijmans Horizon

Impact

Het bouwen van een huis is een verantwoordelijkheid waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. Bij Heijmans denken we toekomstgericht en creëren we samen een groenere, duurzamere en gezondere leefomgeving.

Naast biodiversiteit herstellen en verbeteren, is het terugdringen van de CO2-uitstoot onze grootste verduurzamingsopgave. We dragen hieraan bij door biobased materialen als hout te gebruiken. Hout slaat immers CO2 op. Zo is de Heijmans Horizon een bewuste keuze: natuurinclusief ontwikkeld, circulair ontworpen, CO2-neutraal geproduceerd en energieneutraal in gebruik. ​

Natuurinclusief 
ontwikkeld​

Met natuurinclusieve gebiedsontwikkeling dragen we bij aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden. Dat doen we zowel in de directe omgeving als in tuinen van onze woningen. We beschermen de aanwezige natuur en creëren prettige plekken om te leven voor mens, dier en plant. Dit doen we door samen te werken met wetenschappers, natuurorganisaties en Heijmans ecologen met expertise op het gebied van bodem, water, flora en fauna.

Circulair ontworpen

Uitputting van grondstoffen voorkomen we door de juiste materialen te gebruiken. Door te kiezen voor droge verwerking van elementen bouwen we toekomstbestendig en losmaakbaar. Zo zijn we in staat de Heijmans Horizon aan het eind van haar levensduur volledig te ontmantelen en de gebruikte materialen weer opnieuw de keten in te brengen. Zo stappen we over naar 100% circulair bouwen.

Zo zetten we stappen naar 100% circulair bouwen.

CO2-neutraal geproduceerd​

Door de productie in onze CO2-neutrale fabriek garanderen wij dat de Heijmans Horizon 100% CO2-neutraal is geproduceerd. Het gebruik van lokaal Europees gewonnen hout en elektrisch transport naar de bouwplaats dragen bij aan duurzame levering.

Ontdek hier meer over de CO2 ambities van Heijmans

Energieneutraal in gebruik​

Door de eenvoudige elektrische installatie met zonnepanelen wekt de Heijmans Horizon altijd de energie op die het verbruikt.

Meer informatie over Heijmans Horizon? Vul onderstaand formulier in.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement