Wie groen doet, die groen ontmoet

Aan de rand van de Waalsprong, de uitbreiding van Nijmegen over de Waal heen, ligt De Groene Oever. 117 Woningen aan de Lentse Plas die zijn gebaseerd op bewonerswensen in een wijk waar duurzame ambities worden waargemaakt.

 • Lent, Nijmegen
 • 2012 -2015
 • 26 miljoen
 • Heijmans Vastgoed

Vijf keer bijzonder

 1. Duurzame durf

  Duurzame durf

  Groene Oever staat voor duurzaam wonen en leven. Led-straatverlichting, 1.250 m² zonnepanelen op de daken, het gebruik van restwarmte en de verhuur van een elektrische auto voor de wijk zijn enkele voorbeelden van de duurzame toepassingen. Het was onze ambitie om zo’n groene wijk te maken.

  Tags

 2. Morph & Wenswonen

  Morph & Wenswonen

  Het complex met 39 appartementen is de eerste Heijmans Morph-toren, een bouwconcept voor appartementencomplexen. De rijwoningen zijn gebouwd op basis van Heijmans Wenswonen, een methode waar kopers grote vrijheid hebben om hun huis in te delen.

  Tags

 3. Strenger dan de norm

  De ambities liggen hoog. Zo is de norm met betrekking tot het energiegebruik van de huizen bijvoorbeeld de helft onder wat er in het Bouwbesluit staat.

 4. Vertrouwen

  Vertrouwen

  Waar gemeenten een stedenbouwkundig plan vaak zelf maken, was het in Lent onze taak om de wijk van het eerste plan tot en met de oplevering van de openbare ruimte te maken. Een teken van vertrouwen. Binnen drie jaar wordt de complete wijk gerealiseerd.

 5. Het Groene Hert

  Groene huizen verkoop je bij de groene winkel. Om het project onder de aandacht te brengen werd samengewerkt met de klimaatwinkel Het Groene Hert om geïnteresseerde bewoners te vinden voor de nieuwe duurzame wijk.

  Tags

In beeld

Groene Oever
Groene Oever
Groene Oever vanuit de lucht