Skip to content
heijmans-biezenkamp-leusden-10.jpg
Blijvende betrokkenheid met realistisch resultaat

De Nieuwe Biezenkamp, Leusden

11 juli 2019
Leusden
2007-2019
€ 32 miljoen
Woningstichting Leusden/Beweging 3.0

Als kleine gemeente in de provincie Utrecht staat Leusden model voor veel gemeenten in buitengebieden. Mooi groen, waar de uitdaging ligt om vernieuwing van woningen en functies een duw in de rug te geven. Heijmans werkt in De Nieuwe Biezenkamp samen met de gemeente en Woningstichting Leusden en Beweging 3.0 aan een vitale gemeente voor jong en oud.

Vijf keer bijzonder

1. Haalbaar

De juiste middelen waren er misschien niet, de ambitie was er wel! Met sterk ondernemerschap, persoonlijk contact, oog voor stedenbouwkundige kwaliteit en solide financieel management wordt de ambitie voor De Nieuwe Biezenkamp steeds meer werkelijkheid.

2. Maakbaar

“Nooit gebouwd Nederland” steekt Heijmans geen energie in. Het is een enorme puzzel om oud en nieuw duurzaam met elkaar te verbinden en dat op een relatief kleine locatie. Met een realistische blik hoeft een goed resultaat niet de hoofdprijs te kosten.

3. Continue betrokkenheid

De gezamenlijke drive van partijen is hier de basis van het groeiend succes. Bestuurders, ondernemers en omwonenden leveren al jaren lang een continue betrokkenheid. Ook creativiteit in het planproces en in de productontwikkeling zijn hier onmisbaar gebleken.

4. Multi

Iedereen is welkom. Tweeverdieners, singles, gezinnen met kinderen en senioren kunnen kiezen uit huur- en koopappartementen, stadswoningen en eengezinswoningen. Alles onder hoogwaardige architectuur en duurzaamheid dat op alle fronten veel beter scoort dan voorheen.

5. Maxi

Niemand hoeft weg. Dankzij de combinatie van wonen met winkels voor alle boodschappen, zorg- en welzijnsvoorzieningen, een multifunctioneel centrum, een brede school en gezellige cafés in de nabijheid. De gemeente Leusden voert met recht een stevige positie in de provincie.