Skip to content
langs_de_lijn_heijmans_nieuw_crooswijk_3.jpg
Tijdsgeest van toen, jasje van nu

Nieuw Crooswijk, Rotterdam

12 maart 2014
Rotterdam
2007-2017
200 miljoen
OC Nieuw Crooswijk

Nabij hartje Rotterdam realiseren ontwikkelaars, architecten én buurtbewoners samen een rijk gevarieerde wijk: Nieuw Crooswijk. 700 woningen, voor ieder wat wils, kindvriendelijk met natuur, cultuur, recreatie, winkels en horeca om de hoek.

Vijf keer bijzonder

1. Juiste mix

Nieuw Crooswijk biedt de mix die elke stad moet hebben: van appartementen tot eengezinswoningen, van sociale huur tot koop, voor het midden en hoog segment. Een stadswijk met ruimte voor gezinnen, starters, senioren en alleenstaanden.

2. Totaalpakket

De sloop van een deel van de oude woningen, de sanering, de ontwikkeling, de bouw van uiteenlopende woningtypes en het inrichten van de openbare ruimte maken het gezamenlijk tot een groots binnenstedelijk herstructureringsproject.

3. Samenspel

Zeven architecten zorgen voor een dynamisch samenspel van diverse stijlen. Van typisch Crooswijkse panden tot gedetailleerde eengezinswoningen. Platte daken worden afgewisseld met traditionele kappen, torentjes en trapsgewijze gevels. En niet meer dan vier panden zijn hetzelfde bij het ‘Huis van Verlangen’.

4. Co-creatie

Co-creatie bij ‘Huis van Verlangen’ biedt geïnteresseerden de vrijheid samen met ontwikkelaars en architecten verder invulling te geven aan dit deelplan. Van mogelijke woningoppervlakte en aantal woonlagen tot aan de uitwerking van het interieur.

5. Kralingse Bos

Vele groenstroken, fraaie binnentuinen en zon georiënteerde buitenruimtes in de vorm van een tuin, balkon of terras zorgen voor een groen karakter. En niet te vergeten, het Kralingse Bos en de Kralingse Plas op slechts 10 minuten lopen.