Skip to content
New Brooklyn Almere (1).jpg

Heijmans bouwt 86 woningen in wijk New Brooklyn in Almere

28 oktober 2021, 07:20

Heijmans en Syntrus Achmea hebben een turnkey-koopovereenkomst getekend voor de bouw van 86 energie-neutrale woningen en 2 commerciële ruimten in de nieuwe woonwijk New Brooklyn in Almere, nabij station Almere Poort. De omzet van het project bedraagt voor Heijmans € 28,5 miljoen. De start bouw is februari 2022.

Almere Poort

Dit project betreft in totaal 23 benedenwoningen, 23 bovenwoningen en 40 appartementen van gemiddeld 81m². De twee commerciële ruimtes zijn 375m². Alle woningen zijn energieneutraal dankzij een uitstekende isolatie, stadsverwarming en zonnepanelen op de daken. Parkeren in de wijk kan in de openbare ruimte, waarbij een deel van de plekken wordt voorzien van elektrische oplaadpunten.

Beoogde oplevering

De beoogde oplevering van de 86 nieuwe woningen en commerciële ruimten is verdeeld over Q4 2023 en Q1 2024. Het project is onderdeel van New Brooklyn, waar in de komende jaren in totaal ruim 1400 woningen worden gerealiseerd in de segmenten sociale huur, middenhuur en vrije sector en koopwoningen. De architectuur van New Brooklyn is geïnspireerd op het gelijknamige bekende stadsdeel in New York.

Neem contact met ons op