Skip to content
De Kuil_Rotterdam_10.png

Heijmans verkoopt 144 woningen aan Vesteda

1 april 2022, 07:15

Heijmans en woningbelegger en -verhuurder Vesteda hebben twee overeenkomsten gesloten voor de verkoop van in totaal 144 woningen in respectievelijk Amersfoort (project Podium) en Rotterdam (project De Kuil). Deze verbintenissen hebben voor Heijmans een gezamenlijke waarde van ruim € 46 miljoen.

Project Podium in Amersfoort

In Amersfoort Vathorst wordt door Heijmans het project Podium ontwikkeld. In de eerste fase wordt een appartementencomplex van 195 woningen en 179 parkeerplaatsen gerealiseerd. Het complex bestaat uit twee torens met daartussen 59 woningen en een gezamenlijke daktuin. Vesteda koopt één van de twee woontorens met totaal 68 woningen, waarvan 49 woningen in het middenhuursegment, 4 sociale huurwoningen en 15 woningen in de vrije sector. Daarnaast koopt Vesteda 68 parkeerplaatsen. De start van de bouw van het complex is gepland begin Q3 2022, met oplevering in 2024. Podium ligt in de wijk Vathorst, de jongste wijk van Amersfoort. Uitvalswegen zijn dichtbij en ook de natuur rondom Amersfoort is snel en goed te bereiken.

Project De Kuil in Rotterdam

In de gebiedsontwikkeling Parkstad in Rotterdam ontwikkelt Heijmans project De Kuil, met in totaal 232 woningen met veel verscheidenheid aan appartementen en circa 550m² commerciële ruimte. Vesteda koopt van Heijmans 76 huurappartementen, waarvan 70 in het middenhuursegment, verdeeld over 2 blokken. Deze sluiten aan bij het actieplan Middenhuur van de gemeente Rotterdam, met regels voor toewijzing en een maximale huurprijs. Ook koopt Vesteda 550m² commerciële ruimte in de plint en bijbehorende fiets- en autoplekken. Start bouw van de eerste fase in Rotterdam (locatie tussen Brede Hillendijk / Paul Krugerstraat / Jacominastraat) is begin mei 2022.

Neem contact met ons op