Skip to content
Heijmans &CO - vastgoed - stadswijken - samenwerken
Samenwerken aan stadswijken

Heijmans &CO

Heijmans &CO is onze werkwijze in stadswijken. Het vertelt waar we voor staan, hoe we dat aanpakken en wat we al hebben waargemaakt. Het gaat over onze eigen kracht evenals onze blik vooruit, waarbij we welzijn van mens en natuur centraal stellen.

Strategisch partner

We zijn dé ervaren en wendbare gebiedsontwikkelaar, die complexe wijkontwikkeling weet te organiseren. Als strategisch partner zijn we 10 tot 20 jaar betrokken bij de (her)ontwikkeling van stadswijken. Zoals het Utrechtse Kanaleneiland, het Leidse Kooiplein, het Rotterdamse Katendrecht en nu in Den Haag Zuid West.


Urgentie en visie

De druk op steden en stadswijken neemt de komende jaren enorm toe. Steden groeien, net als kwetsbare wijken, eigentijdse ongelijkheid, eenzaamheid en klimaatverandering. Ook neemt de vergrijzing toe en stijgen de kosten voor gezondheidszorg. Daarnaast moeten we het hoofd bieden aan grote transities op het gebied van energie, mobiliteit, technologie, water en grondstoffen. Kortom: we zien de urgentie en die vraagt om actie.


Maatwerk

We weten uit ervaring dat stedelijke ontwikkeling een complexe opgave is. Een veerkrachtige buurt vraagt om een lange adem en een integrale werkwijze. Niet vanuit één vakgebied of thema, maar vanuit veel verschillende disciplines gericht op kansen en uitdagingen die er spelen in de wijk. Het vergt een palet aan expertises en dus samenwerking tussen veel verschillende mensen en organisaties.


Ervaring

We zijn langjarig betrokken bij complexe wijkontwikkelingen, van het prille begin tot het veerkrachtige eindresultaat. Onze ervaring laat dat zien. Stuk voor stuk, waren het wijken onder druk van maatschappelijke uitdagingen, die mede dankzij onze aanpak aantoonbaar veerkrachtige, gezonder en duurzamer zijn geworden.


Actueel

VG Visie | Heijmans & CO: Samenwerken aan stadswijken

Esther Fleers, directeur vastgoed: "Een veerkrachtige buurt vraagt om een integrale werkwijze. Niet vanuit één vakgebied of thema, maar vanuit veel verschillende disciplines, gericht op kansen en uitdagingen die er spelen in de wijk. Het vergt een palet aan expertises en dus samenwerking tussen veel verschillende mensen en organisaties." Lees in dit artikel over hoe we dit aanpakken.


Strategische agenda

Onderdeel van Heijmans &CO is een strategische agenda, waarmee we:

  • actuele uitdagingen agenderen;
  • samenwerkingen verkennen;
  • onderzoek doen en delen

Om zo de (kennis over) maatschappelijke impact in gebiedsontwikkeling te blijven versterken. Strategieën, concepten en oplossingen aan te scherpen.

Heb je een punt op de agenda? Of herken je een agendapunt van ons? Laat het ons weten, we zijn op zoek naar partners om samen invulling te geven aan verschillende “agendapunten”!

Stuur ons een e-mail.


Samenwerken aan stadswijken

Wil je meer lezen over de werkwijze Heijmans &CO? Vraag hier de digitale versie van onze pocket aan.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement

Contact

Wil je meer weten over ons wijkgerichte aanpak? Laten we dan samen eens door de buurt wandelen: neem contact met ons op!