Skip to content
Interview met Lonneke Zuijdwijk over Kraaihoek voor Smart Delta Drechtsteden

Interview met Lonneke Zuijdwijk over Kraaihoek voor Smart Delta Drechtsteden

In Papendrecht ontwikkelt Heijmans de wijk Kraaihoek, samen met Woningcorporatie Woonkracht10. Smart Delta Drechtsteden interviewde Lonneke Zuijdwijk, directeur vastgoed bij Heijmans, samen met Liesbeth Groeneveld, bestuurder van Woonkracht10.

Gebiedsontwikkeling met verschillende partners

Kraaihoek is een gebiedsontwikkeling met 865 bestaande sociale huurwoningen. Er komt een mix van woningverbetering en sloop/nieuwbouw. Het wordt een ‘zorgzame buurt’ waar ontmoeting centraal staat. De ontwikkeling komt tot stand vanuit intensieve samenwerking met Woonkracht10, maar ook Vivenz, Mee, Rivas, Waardeburgh en gemeente Papendrecht.

Vroeg samenwerken in het proces betaalt zich uit in tijd en innovatie

Lonneke vertelt in het artikel over de integrale, gezamenlijke aanpak: "Wij zagen kansen voor het gebied, wilden graag meedoen en samen aan de slag. Als grotere partij kun je die investeringen aan de voorkant wat makkelijker doen. Je wil verschil maken en dus zoek je die samenwerking vroeg op. Ik ben ervan overtuigd dat zich dat voor alle partijen terugbetaalt. Misschien niet in euro's, maar wel in tijd en ook in de innovatie. Als ik kijk naar Kraaihoek fase 2 en 3, dan hebben we in korte tijd heel veel opgehaald met elkaar, de gemeente en stedenbouwkundigen."

Het artikel ‘Samen creëren en durven dromen #wijdoen’ is te lezen op de website van Smart Delta Drechtsteden.