Skip to content
Interview met Esther Fleers en Bas Verstijnen in VG Visie

Interview met Esther Fleers en Bas Verstijnen in VG Visie

Artikel over de Heijmans & CO-aanpak in stadswijken

VG Visie interviewde Esther Fleers, Directeur Heijmans Vastgoed, en Bas Verstijnen, Gebiedsontwikkelaar Heijmans Vastgoed over onze aanpak in stadswijken. In het artikel vertellen ze wat daarbij van belang is: verbinding, verdichting, samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid.

Behalve over slagkracht, beschikt Heijmans ook over een héél lange adem

De kracht van verbinding

“Heijmans & Co staat voor het verhaal van verbinding”, vertelt Esther Fleers in het artikel. “Samen met bewoners, gemeenten, corporaties en andere partners werken we al decennia lang aan veerkrachtige stadswijken. Katendrecht, Kralingen en Nieuw Crooswijk in Rotterdam, Kanaleneiland en Overvecht in Utrecht en Kooiplein in Leiden zijn voorbeelden van integrale gebiedsontwikkelingen waar Heijmans langdurig bij betrokken is geweest of nog steeds bij betrokken is. Stuk voor stuk zijn het kwetsbare wijken die mede dankzij onze aanpak aantoonbaar veerkrachtiger, leefbaarder, gezonder en duurzamer zijn geworden."

Lees het artikel online

Het artikel ‘Heijmans & CO: Samenwerken aan stadswijken’ is geschreven door Erwin Asselman en is te lezen op de website van VG Visie, via onderstaande link.


Interview met Bas Verstijnen

Ontdek hoe het ontwikkelen van een stadswijk veel meer omvat dan alleen het bouwen van fraaie nieuwbouwflats. Al twee jaar lang hebben de gemeente Den Haag, woningbouwcorporatie Staedion en Heijmans zich toegewijd aan de gebiedsontwikkeling van Den Haag Zuidwest. Door een brede aanpak te hanteren, streven ze ernaar dat de wijk niet alleen ruimtelijk, maar ook sociaal vooruitgaat. "Het ultieme doel is het creëren van een leefbare wijk waarin wonen, werken en verblijven samenkomen."

Ontdek meer over deze inspanningen en kom te weten wat Bas Verstijnen te zeggen heeft.