Skip to content
telecity_datacenter_people.jpg
De noodzaak van zekerheid

Datacenters

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe de Belastingdienst zorgeloos zijn blauwe enveloppen vult? Hoe KLM zorgt dat alle passagiers en bagage ingecheckt worden en weer samenkomen op hun bestemming? Hiervoor zorgen de datacenters die Heijmans realiseert en 24/7 in bedrijf houdt. Wij voelen de noodzaak van zekerheid!

De harde realiteit van onze klanten

De digitalisering van de samenleving resulteert in een toenemende afhankelijkheid van beschikbaarheid, verwerking en opslag van data. De recente uitval van British Airways kende een schadepost van meer dan 68 miljoen dollar aan directe kosten, alleen door het aan de grond blijven van 75.000 passagiers. Ook een gemiddelde autofabrikant verliest al snel ruim 1 miljoen dollar per uur door een productiestop.

Slimme koeloplossingen

Logischerwijs zoeken leveranciers van digitale diensten betrouwbare datacenters voor hun servers. In deze datacenters transformeren servers stroom naar waardevolle diensten en data. Plus heel veel warmte! Om de Total Cost of Ownership beheersbaar te houden, zijn slimme koeloplossingen essentieel. Net als vernuftige manieren voor de realisatie van redundantie en beschikbaarheid. Tel daarbij een veilige, gecontroleerde en schone omgeving met een perfecte ICT-infrastructuur en zij kunnen continu zorgeloos opereren.

Bron van zekerheid

De datacenters die Heijmans realiseert en beheert, vormen deze bron van zekerheid, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit. Met een scherp oog voor Time to Market, optimale beschikbaarheid en een altijd hoge afwerkingskwaliteit. Dat maakt de manier van werken van Heijmans zo bijzonder.

De Heijmans aanpak

Voor het garanderen van tijd en kwaliteit plus continue verbetering van onze processen verbinden we in een vroeg stadium alle partijen in de keten. Dit stelt ons in staat om deze processen optimaal op elkaar af te stemmen. Wij streven naar langdurige samenwerking met onze klanten, partners en co-makers. Omdat wij geloven dat zo de hele keten profiteert van de primaire wensen voor snelheid, kwaliteit en duurzaamheid.

Partnerships

Heijmans is steeds op zoek naar partnerships. Samenwerkingsinitiatieven die niet alleen ons primaire proces versterken maar deze mogelijk ook kunnen versnellen, verslimmen en verbeteren. Integraal met deze keten passen we de nieuwste technische inzichten en de beste materialen toe. Vanzelfsprekend stellen we de wensen en eisen van de gebruiker voorop.

Dankzij het unieke tijd- en kwaliteitszekerheidsconcept van Heijmans leiden we klanten bovendien soepel door het bouwproces – vanaf de fase van eisen tot en met het succesvol testen en in bedrijf stellen van het datacenter. Door onze aanpak heeft de opdrachtgever constant zicht op de voortgang en werken we samen toe naar het gewenste Time to Market-moment. Afspraak is afspraak.

Dubbel Integraal

Heijmans werkt bij voorkeur volgens het principe van een integrale Design & Build-aanpak. Bij het ontwerpen en bouwen van moderne datacenters voor onze opdrachtgevers integreren we de laatste E- en W-technieken met bouwkundige kennis. Dit voor de realisatie van een optimaal ontwerp en plan van aanpak voor de bouw. Vanzelfsprekend houden we altijd de focus op veiligheid, minimale risico’s, snelst mogelijke Time to Market, kosteneffectiviteit en zekerheid. Waardoor de opdrachtgever altijd optimaal wordt ondersteund bij de groei van de organisatie.