Skip to content
heijmans_villaindustria_-martinekrekelaar_a0a3328.jpg
Knipoog naar het verleden

Villa Industria, Hilversum

11 juli 2014
Hilversum
2013-2017
€ 70 miljoen
De Alliantie & Heijmans

Op een historische plek in het groene Hilversum verrijst een nieuwe, gevarieerde woonwijk met ruim 370 woningen: Villa Industria. Van trendy appartementen tot vrijstaande villa’s, voor singles, jonge gezinnen tot vijftigplussers. De hoofdstad van ’t Gooi is straks een autoluwe en duurzame woonomgeving rijker.

Vijf keer bijzonder

1. Groen

Niet alleen de ligging nabij de hei, maar ook het groene ontwerp van de directe woonomgeving kleurt de nieuwe wijk groen. De auto’s staan ondergronds en de straten gescheiden door groene perken, kleine parkjes en fraai gemetselde tuinmuren.

heijmans_villaindustria_-martinekrekelaar_a0a3276.jpg

2. Industrie

heijmans_villaindustria_-martinekrekelaar_a0a3440.jpg

Industriële elementen verwijzen naar het verleden en zijn zichtbaar in alle woningtypen en omgeving. Zo bestaat het appartementencomplex ‘De Gashouder’ uit drie cirkelvormige torens, is de ‘gaskolen’ spoorlijn gedeeltelijk nog zichtbaar en hebben de Loodsen de kenmerkende ronde daken. De villa’s verwijzen naar de oorspronkelijke directeurswoning.

3. Energiek

Grotendeels ondergrondse parkeervoorzieningen zorgen voor voldoende ruimte voor kinderen om onbezorgd te kunnen spelen. Daarbij kunnen zowel jong en oud hun energie kwijt, en weer opladen, in het sport- en wellnesscomplex en zwembad dat op het terrein ligt en natuurlijk in de bijzondere groene omgeving.

regev_luchtfoto.jpg

4. REGEV terrein

Villa Industria is ontwikkeld op het voormalig REGEV-terrein, bekend van de voormalige, kenmerkende gasfabriek. Een gebied dat sinds 1884 vele transformaties is ondergaan en na vele saneringen weer opnieuw leven in wordt geblazen.

5. App

Je eigen 4-laagse Ketelhuis XL, Loods XXL met twee eigen parkeerplaatsen of statige villa tot leven brengen? Dat kan met de Living Industria woon-APP. In 3D zie je hoe iedere afzonderlijke etage in elkaar zit en kun je je droomwoning ervaren.

Neem contact met ons op