Skip to content
Blent - hofwoningen - AI
Dorps karakter in stedelijke omgeving

Heijmans Huismerk koopwoningen, Nijmegen

30 mei 2024
Nijmegen
2023 -2025
22 miljoen
Heijmans Vastgoed

In de nieuwe Nijmeegse wijk Hof van Holland ligt deelgebied Blent. Hier bouwt Heijmans 120 grondgebonden Heijmans Huismerk koopwoningen. Deze moderne stadse rijwoningen staan straks in drie woonblokken met evenveel binnenhoven. Tussen de woonblokken in komt een autovrij gebied met wandelpaden waardoor verbinding in de wijk wordt bevorderd. Niet alleen zijn de moderne prefabhuizen van alle gemakken voorzien. Door toepassing van stadsverwarming en zonnepanelen wonen de bewoners hier bovendien comfortabel, duurzaam én energiezuinig.

Vijf keer bijzonder

1. Dorps én stedelijk

De 120 Heijmans Huismerkwoningen liggen vlakbij de rivier de Waal en het centrum van Nijmegen. De grondgebonden koophuizen hebben een tuin en parkeervoorzieningen. In deze stedelijke omgeving geeft dit een mooi dorps karakter aan Blent. Bovendien zijn diverse voorzieningen dichtbij: het nieuwe stadshart Hart van de Waalsprong, met de fiets de brug over naar het oude centrum en op twee minuten lopen is een treinstation.

2. Waaierwoning

In Blent realiseert Heijmans twee typen Heijmans Huismerkwoningen: een tweelaagse woning met kap (B01) en een drielaagse woning met plat dak (B04). Beiden typen huizen zijn van alle gemakken voorzien zoals een open keuken en badkamer. Vanwege de specifieke vorm van de binnenhoven realiseert Heijmans ronde vormen met waaierwoningen, waarbij een aantal huizen taps toelopende muren krijgt. Dit zorgt voor een mooie draaiing in de woonblokken.

3. Architectuur

Door de standaardisatie van de Heijmans Huismerk koopwoningen kunnen deze snel worden gerealiseerd. Voor de esthetische diversiteit is gekozen voor baksteenarchitectuur in de gevels. Zo wordt gewerkt met fraaie metselwerkdetails rond voordeurpartijen, dakranden en verticaal uitstekend metselwerk. Hierdoor krijgen de woningen een aantrekkelijke afwisselende uitstraling.

4. Natuurinclusief

Natuurinclusief bouwen staat voorop in Blent. Als maker van een gezonde leefomgeving voorziet Heijmans de gevels van de Heijmans Huismerkwoningen van nestgelegenheden voor diverse vogelsoorten en vleermuizen. Ook worden speciale insectenblokken aangebracht en kan de huismus zich vestigen onder de eerste paar dakpannen.

5. Verbinding in de wijk

De drie binnenhoven van Blent zijn verbonden met een wandelgebied dat aansluit aan het Jozef van Hövellpark. Het wandelgebied wordt mooi aangelegd met paden en Delftse stoepjes vóór elke woning. Zitbankjes op deze stoepjes en een prettige openbare ruimte nodigen uit tot sociale verbinding in de wijk.


Meer weten over dit project waar iedereen zich thuis voelt en waar je écht tot rust komt ? Bekijk dan de project website.

Neem contact met ons op