Skip to content
Heijmans - Haren - Rijwoningen Karakter visual.jpg
Statig wonen

Karakter, Haren

10 september 2018
Haren, Groningen
2018-2021
Heijmans Woningbouw

Het Groningse Haren staat te boek als het Wassenaar van het Noorden. In dit chique dorp bouwt Heijmans twintig statige woningen in een groene villawijk. De twaalf twee-onder-een-kapwoningen en acht ruime rijwoningen roepen herinneringen op aan de klassieke jaren dertig-huizen, maar zijn royaal, hoog en voorzien van alle moderne gemakken.

Vijf keer bijzonder

1. In het groen

Haren is een groene parel. Zo verrijzen de nieuwe woningen tussen volgroeide bomen en bestaande bosschages. Ook is de architectuur aangepast aan de lommerrijke omgeving, de woningen staan niet in een rechte lijn, maar in een lichte knik, als een kronkelend beekje. Met hagen als erfafscheiding wordt dit groene karakter behouden.

Heijmans - Haren - Tweekapper nieuwbouw.jpg
Heijmans - Haren - Rijwoningen 01.jpg

2. Karakteristieke uitstraling

De twintig woningen ademen in elk detail klasse en luxe. Zo wordt de karakteristieke jarendertig-uitstraling benadrukt door onder andere donkere, handgevormde bakstenen, brede overstekken, helderwitte kozijnen en imponerende daken.

3. Diversiteit

De statige huizen hebben allemaal een eigen karakter, dankzij de individuele wensen en keuzes van bewoners voor indeling en uitbreiding. Bijvoorbeeld de ombouw van berging naar praktijkruimte, een royale aanbouw voor meer leefruimte, badkamer en slaapkamer(s). Bovendien krijgt het aanzicht van de rijwoningen een twist door de lichte knik in het midden, met een prominente puntgevel.

Karakter Haren Groningen Heijmans woningbouw.jpg

4. Traditionele bouw

Om aan alle woonwensen te voldoen, heeft Heijmans gekozen voor de traditionele bouwwijze. Door metselwerk met kalkzandsteenelementen kan flexibel worden ingespeeld op de verschillende woonwensen. Hierdoor is het uitvoeren van wijzigingen tijdens de bouwwerkzaamheden eenvoudiger.

5. Eigen ontwikkeling

Heijmans ontwikkelt en bouwt de woningen van Karakter in eigen beheer. De vastgoedontwikkeling is een integraal onderdeel van het team woningbouw. Zo zijn alle disciplines vanaf de start betrokken bij het ontwikkel- en bouwproces, met als gevolg een optimaal resultaat.

Vlechtwerk Haren Groningen Heijmans woningbouw.jpg