Skip to content
img_2205.jpg
Oer-Hollands woonplezier

Hooghkamer, Voorhout

11 juli 2015
Voorhout
2012-2019
€ 55 miljoen
Terra Ontwikkeling C.V.

Hooghkamer in Voorhout wordt ‘allround’. Van betaalbare eengezinswoningen en sociale huur tot herenhuizen en villa’s. Genieten van het dorpse leven met Leiden, Den Haag, Amsterdam, de zee en het strand nabij. Met nu al bijna 400 woningen groeit de wijk de komende jaren tot 875 huishoudens.

Vijf keer bijzonder

1. Standaard uniek

Veel van de woningen zijn en worden gebouwd volgens het Heijmans WoonConcept. Zoals 25 koopwoningen met een ruim keuzepakket aan het prachtige park en 20 uitstekend geïsoleerde corporatiewoningen. Variatie in gevelbeeld en dakvorm geven de wijk een uniek gezicht.

2. Duurzaam alom

Duurzaamheid speelt zich niet alleen af in de woningen. Ook de openbare ruimte wordt met oog voor duurzaamheid ontworpen, waarbij het duurzaamheidspredikaat NL Greenlabel A+ wordt nagestreefd.

3. XL en toch zuinig

De 13 royale herenhuizen (beukmaat 6,30m) hebben een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0 en zijn daarmee energieneutraal. Extra zonnepanelen en extra isolatie geven lage energie-lasten, met comfortabele vloerverwarming op alle verdiepingen.

4. De natuur in

Een dagje zee is zo geregeld met de stranden van Noordwijk en Katwijk op korte afstand. Water-sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de nabijgelegen Kagerplassen. En in een oer-Hollandse winter kunnen de schaatsen aan voor één van de Molentochten.

5. Zeer gewild

Hooghkamer is een gewilde wijk. Niet zelden bivakkeren gegadigden ’s nachts voor de deur van de makelaar, om zichzelf te verzekeren van een woning, als nieuw aanbod in verkoop wordt gebracht.