Skip to content
hoe_staat_het_met_n629_5_.jpg

Onderhoud wegen Midden-Nederland Zuid gegund aan Heijmans

5 juni 2020, 00:00

Rijkswaterstaat heeft het Prestatiecontract Midden Nederland district Zuid definitief aan Heijmans gegund. De opdracht heeft een minimale contractwaarde van ongeveer 13 miljoen euro.

Heijmans zal de komende vijf jaar, met optie tot drie jaar verlenging, het onderhoud aan de Rijkswegen in de provincie Utrecht uitvoeren. Op dagelijkse basis is Heijmans vanaf 1 november 2020 verantwoordelijk voor het onderhoud aan onder andere de wegen, het groen, de openbare verlichting en het schoon houden van de verzorgingsplaatsen. Daarnaast pakt Heijmans het incidentmanagement op en door middel van raamactiviteiten voert het bedrijf ook het variabel (levensverlengende) onderhoud in het areaal uit.

Best Value Aanpak

Heijmans heeft de opdracht definitief gegund gekregen na het doorlopen van de onderbouwingsfase op basis van de Best Value-aanpak. Deze aanpak gaat uit van de meeste waarde voor de beste prijs. Van de zes inschrijvingen blonk Heijmans uit in kwaliteit op de volgende punten:

  1. Minimaliseren van de verkeershinder en de hinderbeleving van de weggebruiker;
  2. Bijdragen aan toonaangevend assetmanagement;
  3. Behouden en waar mogelijk vergroten van het draagvlak voor het werk, tevredenheid en positieve beleving in de brede omgeving.
  4. Bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Pilot vitale infrasector

Dit prestatiecontract behoort tot een van de pilotprojecten vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om tot een vitale infrasector te komen. De nieuwe werkwijze is het gevolg van een rapport van bureau McKinsey naar onder andere de risicoverdeling bij infraprojecten van de overheid.

Bij ‘onderhoud wegen Midden Nederland’ wordt, ter vergroting van de productiviteit, een nieuw verbeterd prestatiecontract ontwikkeld dat bij succes verder is op te schalen. Daarbij is er volop ruimte om te experimenteren met innovaties en verduurzaming.

Neem contact met ons op