Skip to content
img_4742-1.jpg

Onderhoud wegkantsystemen Zuid-Nederland verlengd

17 december 2020, 00:00

Door het winnen van een nieuwe aanbesteding blijft Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat het onderhoud verzorgen aan alle verkeerskundige wegkantsystemen in de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

De oorspronkelijke verbintenis loopt al vijf jaar en wordt hiermee minimaal diezelfde periode verlengd. Met deze opdracht is een bedrag van ruim 17 miljoen euro gemoeid. Het nieuwe contract gaat komende zomer in.

Acht provincies

Wegkantsystemen zijn systemen langs de Nederlandse Rijkswegen waarmee het verkeer wordt geïnformeerd en gestuurd, afhankelijk van de condities op de weg. Rijkswaterstaat kan hiermee onder meer waarschuwen voor files, verkeersdata verzamelen en wegwerkzaamheden beveiligen.

In totaal verzorgt Heijmans het onderhoud van deze systemen voor acht provincies voor Rijkswaterstaat. Naast de drie zuidelijke provincies zijn dat Gelderland, Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Als goed huisvader neemt Heijmans het onderhoud voor zijn rekening voor alle systemen die aan de verkeerscentrales in Helmond en Wolfheze zijn gekoppeld. Een verkeerscentrale is een locatie waar het operationeel verkeersmanagement plaatsvindt van een bepaald beheergebied. Vanuit een verkeerscentrale worden de wegkantsystemen, zoals de verkeerssignalering, verkeersregelinstallaties, spitsstroken en dynamische route-informatiepanelen aan- of bijgestuurd.