Skip to content
Partnership Nationaal Park Van Gogh Heijmans
Bijdragen aan beweging

Koninklijke Heijmans partner van Van Gogh Nationaal Park

28 juni 2023, 08:00

Heijmans sluit zich aan bij het Van Gogh Nationaal Park (NP) in oprichting. Van Gogh Nationaal Park is een initiatief van diverse Noord-Brabantse overheden, bedrijven, organisaties en particulieren om het Brabantse landschap mooier, gezonder en groener te maken. Zij willen een Nationaal Park ‘nieuwe stijl’ vormen in de omgeving waar de schilder Vincent van Gogh opgroeide. Als maker van een gezonde leefomgeving met Brabantse wortels sluit Heijmans zich graag bij dit samenwerkingsverband aan, als eerste bouwbedrijf.

In een voor Van Gogh kenmerkend landschap, zette Harwil de Jonge, directeur vastgoed bij Heijmans, zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst voor een jaar. Frank van den Eijnden tekende als operationeel directeur voor Van Gogh Nationaal Park.

Van Gogh Nationaal Park

Van Gogh Nationaal Park omvat een gebied tussen 's-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Etten-Leur, Eindhoven en Helmond, vol bijzondere natuurgebieden en landschappen die in elkaar overlopen. De vorming van een NP nieuwe stijl is een unieke samenwerking tussen meer dan zeventig Brabantse partners.

Heijmans herkent zich in de ambities, aldus Harwil de Jonge. “Deze initiatiefnemers zoeken naar verbindingen, tussen stad en platteland, tussen cultuur en economie, tussen natuur en landbouw, en willen zo een gezonde leefomgeving maken. Wij verbinden ons graag aan partners die vanuit andere disciplines nadenken over de toekomst van Brabant. Daarbij zijn we als bouwbedrijf in staat die toekomst concreet vorm te geven. Bovendien maakten we al eerder het erfgoed van Van Gogh tastbaar in dit gebied, samen met Studio Roosegaarde realiseerden we het oplichtende Van Gogh-fietspad.”

Frank van den Eijnden is blij met de komst van Heijmans. “We hebben de inzet van het bedrijfsleven nodig om het verschil te maken. En vooral zo’n sterk bedrijf als Heijmans kan een belangrijke bijdrage leveren door samen met ons en onze partners ervoor te zorgen dat er bijvoorbeeld meer heggen worden geplaatst. Zo werken we samen aan een behaaglijk landschap in het Van Gogh Nationaal Park”.

Neem contact met ons op