Skip to content
Hoogste punt Vesteda Heijmans Podium Amersfoort

Hoogste punt woontoren Vesteda bereikt bij project Podium

26 januari 2024, 10:00

Na het bereiken van het hoogste punt van de eerste woontoren bij project Podium in Amersfoort is nu de tweede woontoren van Vesteda op zijn hoogst. De woontoren telt zestien lagen. Op 25 januari is een bijzondere bouwhandeling uitgevoerd, namelijk het sluiten van het liftdak. Hiermee is officieel het hoogste punt bereikt. Met een rode knop gaven René Tim van Vesteda en Remco Melgert van Heijmans het startsein van de plaatsing.

Astrid Janssen, wethouder Wonen: "Het bereiken van het hoogste punt is een belangrijke mijlpaal voor onze stad en inwoners. De contouren van het project krijgen meer vorm en daarmee komt de oplevering van de woningen dichterbij. En ook van woonwijk Podium waar mensen hopelijk nog jaren fijn wonen, werken en studeren.”

Middenhuurwoningen

Het appartementencomplex van Vesteda is onderdeel van het project Podium, dat bestaat uit 440 nieuwe woningen, zowel eengezinswoningen als appartementen. In totaal komen er in de woontoren van Vesteda 68 appartementen van gemiddeld 76 m2. Deze bevinden zich in een ranke toren op de kop van het complex, direct naast NS-station Amersfoort Vathorst. De oplevering van het complex wordt eind dit jaar verwacht.

“Het project Podium is op meerdere facetten een goede toevoeging aan de portefeuille van Vesteda. We realiseren hier duurzame woningen op een goede bereikbare plek die door de mix van sociale, middenhuur en vrijesectorhuurwoningen voor verschillende huishoudens financieel bereikbaar zijn. Bovendien is het ontwerp van Klunder een mooie verwijzing naar een iconisch gebouw. Door deze combinatie ben ik ervan overtuigd dat dit een aangename plek is om te wonen,” zegt René Tim, Head of Acquisitions & Development bij Vesteda.

Ruimte voor ontmoeting

Bij het appartementencomplex van Vesteda is rekening gehouden met het creëren van sociale cohesie tussen bewoners. Daarom komt er op de eerste verdieping een gezamenlijke binnentuin waar ruimte is voor ontmoeting tussen de bewoners.

''Met het hele team hebben we hard gewerkt om de zestien lagen van de woontoren te realiseren. Met deze bijzondere handeling zetten we de kers op de taart. Op naar de gevelafwerking en het binnenwerk zodat aan het eind van het jaar de nieuwe huurders hun sleutels kunnen ontvangen. Zij krijgen straks een prachtig uitzicht op het station en de groene omgeving die wordt gecreëerd,'' licht Remco Melgert, directeur Woningbouw bij Heijmans in Amersfoort, toe.

195 nieuwe woningen in fase 1

Fase 1 van Podium bestaat uit een woongebouw voor Vesteda (68 middenhuurappartementen), een woongebouw voor de Alliantie (68 sociale huurappartementen) en 59 koopwoningen. Onder de gezamenlijke binnentuin ligt een parkeergarage met 179 parkeerplaatsen, waarvan 68 parkeerplaatsen voor de bewoners van de woontoren van Vesteda zijn. Na afronding van fase 1 wordt verdergegaan met de bouw van Podium fase 2. Heijmans sluit alle woningen in project Podium aan op één grote WKO-installatie, bestaande uit een warmte- en een koudebron.

Duurzaam wonen

Podium krijgt twee prominente groene ruimtes: de Common Green en de Landschapszone. De Common Green loopt als een groene zone door de wijk. Dit is straks een laagdrempelig park met gras, bloemenperken, bomen, hagen, zitmogelijkheden en halfverharde paden. Het plan voor de Landschapszone aan de noordoostzijde is een wadilandschap met een belangrijke functie voor de waterberging en volop aandacht voor ecologie en natuur. Met hoogteverschillen en natuurlijke speelelementen krijgen de bewoners een heerlijke plek voor kinderen om te spelen en te ravotten.

Neem contact met ons op