Skip to content
A1 Apeldoorn Azelo.jpg

Heijmans realiseert verbreding A1 Apeldoorn-Twello

1 maart 2022, 07:17

De verbreding van snelweg A1 tussen Apeldoorn en Twello is door Rijkswaterstaat voorlopig gegund aan Heijmans. Nadat de zogeheten standstill-termijn is verstreken kan worden overgegaan tot de definitieve gunning. Dit zal naar verwachting nog in maart plaatsvinden. Het werk aan de weg start in Q4 2022 en de beoogde openstelling is in Q2 2025. Dit project heeft voor Heijmans een omzet van circa 150 miljoen euro.

14 kilometer snelweg

De opdracht betreft fase 2 van de verbreding van de A1, naar deels 2x3 en deels 2x4 rijstroken tussen Apeldoorn en Twello over zo’n 14 kilometer snelweg. Onder het project valt ook de reconstructie van knooppunt Beekbergen, aansluiting Voorst, aansluiting Twello en ook de aanleg van de parallelstructuur tussen het knooppunt en aansluiting Voorst. Daarnaast worden aanpassingen gedaan aan het onderliggende wegennet en worden twee verzorgingsplaatsen gereconstrueerd. Heijmans realiseerde recent de verbreding van snelweg A1 tussen Twello en knooppunt Azelo, een werk dat in Q2 2021 succesvol opgeleverd werd en direct aansluit op deze opdracht. Hetzelfde team wordt ingezet om de leerervaringen uit dat project op efficiënte wijze in te zetten bij deze nieuwe opdracht.

Belangrijke verbinding

Het werk wordt gerealiseerd om vertraging voor het toenemende (vracht)verkeer op de A1 te voorkomen. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is tevens belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio.

Doelstellingen en ambities

Rijkswaterstaat heeft de ambitie om uiterlijk in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn en circulair te werken. Heijmans Infra geeft hier invulling aan door onder meer het toepassen van nieuwe technieken, hergebruik van materiaal en inzet van emissieloos materieel.

Neem contact met ons op