Skip to content
heijmans-algemeen4.jpg

Heijmans en Vesteda sluiten overeenkomst woningen Dordrecht en Gouda

9 december 2019, 00:00

Heijmans en Vesteda hebben twee turnkey-overeenkomsten gesloten voor de realisatie van ééngezinswoningen. Het gaat om 40 woningen in Dordrecht (Tromppark) en 71 woningen in Gouda (Westergouwe).

Vesteda wil met de nieuwe woningen bijdragen aan het beantwoorden van de groeiende vraag naar betaalbare ruime woningen voor gezinnen in middelgrote steden. Met de projecten die Heijmans realiseert, draagt ze bij aan het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving voor verschillende leeftijds- en doelgroepen. Daarbij wordt ook volop ingezet op het inrichten van gezamenlijke buitentuinen waar toekomstige bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Tromppark Dordrecht

In Dordrecht is Heijmans gestart met de realisatie van de eerste fase van het nieuwbouwproject Tromppark. In het project komen in totaal 72 woningen in twee fasen; waarvan Vesteda er 40 afneemt in fase 2. De woningen, variërend in architectuur, krijgen een verhoogde ligging en grenzen met de veranda of serre direct aan het toekomstige Tromppark.

Het afvoeren van overtollig hemelwater is op eigentijdse wijze meegenomen in het plan. Zo wordt het van de woningen afgevoerd naar een groene middenstrook, waar een bovengrondse waterbuffer is gecreëerd. Een effectieve manier om wateroverlast te voorkomen en overtollig water weer terug te geven aan de natuur. Het park vormt daarnaast een groene verbinding tussen het naastgelegen Wielwijkpark en het wijkcentrum. www.tromppark.nl

Westergouwe Gouda

De woningen die Vesteda afneemt in Gouda zijn onderdeel van het project Westergouwe. Daar realiseren Heijmans en VolkerWessels (VOF Westergouwe) gefaseerd circa tweeduizend woningen en een winkelcentrum. Met de bouw van de woningen voor Vesteda start VOF Westergouwe nog dit jaar. 

Westergouwe bestaat uit meerdere buurtjes die stapsgewijs worden gebouwd. Het woningaanbod is divers, zowel in woningtypen als prijsklassen: van twee-onder-één kappers aan het water tot brede eengezinswoningen met een diepe achtertuin. www.westergouwe.nl