Skip to content
komar_20170619_cam01a_hr_koningsoord_berkel-enschot.jpg

Overeenkomst voor 377 woningen met Vesteda

14 december 2017, 07:00

Heijmans en Vesteda hebben een overeenkomst gesloten voor het ontwikkelen en realiseren van 377 huurwoningen. De woningen worden door Heijmans in de periode 2018 tot 2020 ontwikkeld en gerealiseerd in Berkel-Enschot, Culemborg, Gorinchem, Pijnacker, Voorhout (Gemeente Teylingen) en Zutphen.

Met deze acquisitie breidt Vesteda op efficiënte wijze haar portefeuille uit met betaalbare huurwoningen op aantrekkelijke locaties in of nabij de grote Nederlandse steden. Het betreft een mix van 258 grondgebonden eengezinswoningen en 119 appartementen.

Circa negentig procent van de woningen is bestemd voor de vrije sectorhuur, de overige tien procent is bedoeld voor sociale huur. De woningen worden grotendeels op eigen grondposities van Heijmans ontwikkeld en gebouwd.

Waardevaste en duurzame woningportefeuille

De grondgebonden woningen worden volgens het Heijmans Huismerk ontwikkeld: een woonconcept van Heijmans voor de huursector waarmee een waardevaste toevoeging wordt geboden aan de woningportefeuille van corporaties en vastgoedbeleggers. Dat wordt onder meer bereikt door snelheid in het ontwikkel- en bouwproces, prijszekerheid en maatwerk binnen een vaste eenheid in plattegronden.

Alle woningen worden gerealiseerd met een A+++ energielabel en voorzien van zonnepanelen. De appartementen in Zutphen (Noorderhaven) zullen daarnaast ook voldoen aan de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) normen zoals deze van kracht zullen worden vanaf 2020.