Skip to content
Overview Terminal Eindhoven Airport

Heijmans bouwt uitbreiding terminal Eindhoven Airport

7 november 2022, 07:30

Eindhoven Airport heeft Heijmans geselecteerd als aannemer voor de uitbreiding van de bestaande passagiersterminal op Eindhoven Airport. De voorlopige gunning door de tweede luchthaven van Nederland werd op 3 november 2022 definitief.

Heijmans heeft de aanbesteding gewonnen dankzij de beste prijs-kwaliteitsverhouding, waarin hoog werd gescoord op samenwerking, de voorgestelde projectorganisatie en plan van aanpak. De aanbesteding heeft een verwachte contractwaarde van ruim 30 miljoen euro.

Meer comfort voor hetzelfde reizigersvolume

De uitbreiding zorgt voor meer comfort voor reizigers en medewerkers omdat er straks meer ruimte is voor de luchthavenprocessen en diensten. De luchthaven breidt de terminal uit omdat deze te klein is. De terminal is gebouwd voor 5 miljoen passagiers per jaar. In 2019 (pré-corona) telde de luchthaven 6,7 miljoen passagiers. De luchthaven verwacht weer terug te keren naar dat niveau.

Het werk betreft de uitbouw van de terminal, inclusief afhandelingsruimte voor bagage, de interne verbouwingen in de vertrekhal en het verruimen van de ontvangsthal. In totaal gaat het om circa 10.000 m2 extra terminalruimte. De huidige terminal is circa 26.000 vierante meter.

Ontwerp, planning en fasering

Het definitieve ontwerp is in het eerste kwartaal van 2023 gereed. De bouw start eind 2023. De uitbreiding is in de tweede helft van 2025 gereed. Delen ervan worden eerder al gefaseerd in gebruik genomen.

Doelstellingen en ambities

Eindhoven Airportvindt de huidige terminal te klein om zijn reizigers de gewenste kwaliteit en comfort te bieden. Tevens heeft Eindhoven Airport de ambitie om CO2-neutraal te zijn in het jaar 2030.

Heijmans geeft hier invulling aan door vanaf de ontwerpfase als bouwteampartner kennis en expertise in te brengen hoe het ontwerp van de architect technisch en duurzaam kan worden gerealiseerd en hoe bouw kan worden ingepast in de normale operationele gang van zaken op Eindhoven Airport.

Neem contact met ons op