Als bedrijfsjongerenvereniging draagt Jong Heijmans bij aan de ontwikkeling van alle jonge medewerkers binnen Heijmans. Door het organiseren van activiteiten verbindt Jong Heijmans young professionals met elkaar, met Heijmans en met relevante organisaties buiten Heijmans. Dit wordt gedaan voor en door jonge medewerkers. Hiermee draagt Jong Heijmans bij aan de identiteit van Heijmans en zorgt dit jongerenplatform ervoor dat Heijmans een bedrijf is en blijft waar young professionals graag werken.

Jong Heijmans richt zich in eerste instantie op medewerkers met ca. 0-7 jaar werkervaring, die jong van geest en initiatiefrijk zijn. Echter, alle medewerkers die vinden dat zij binnen Jong Heijmans iets kunnen betekenen door bijvoorbeeld het concreet maken van ideeën en ambities, zijn en blijven van harte welkom.

Activiteiten

Jong Heijmans organiseert jaarlijks ongeveer 18 activiteiten. Van kernactiviteiten samen met andere bedrijven tot toplunches, lunchlezingen, denktanks en ateliers (projectbezoeken). Bij kernactiviteiten worden actuele thema's aan de kaak gesteld samen met jonge collega's van andere bedrijven. In toplunches zit je aan tafel met leden van de raad van bestuur van Heijmans en met ateliers bezoek je een project in uitvoering waarbij kennisuitwisseling voorop staat. Naast deze inhoudelijke activiteiten vinden er ook regelmatig borrels en sportactiviteiten plaats.

2016 Activiteiten
24 november Young Professional congres (aanmelden)
30 november Projectmanagement bij kritieke Heijmans projecten (aanmelden)
15 december Kerstborrel (aanmelden)

Aanmelden activiteit (alleen leden)

ICA

Jong Heijmans is lid van de ICA, de overkoepelende organisatie van bedrijfsjongerenverenigingen in Nederland. Omdat je lid bent van Jong Heijmans heb je de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten van de ICA. Zo kom je in contact met jonge medewerkers van andere bedrijven en instellingen. Daarnaast wordt ook minimaal één keer per jaar een activiteit van Jong Heijmans opengesteld voor leden van de ICA. Inschrijven voor een activiteit van ICA kan hier. Hiervoor dien je jezelf eenmalig persoonlijk bij ICA te registreren.

Ontwikkel jezelf
Ontwikkel jezelf
Ontwikkel jezelf bij Jong Heijmans

Terugblik activiteit: 'License to Innovate'

23 juni 2015 stond in het teken stond van de Contouren van morgen, netwerken en een snelkookpan principe voor de workshops. De toepasselijke locatie voor dit evenement was Fort Vechten, waar Heijmans Infra werkt aan het Waterlinie museum met zijn unieke gebogen (binnen)wanden en 3D-maquettevloer. Tijdens deze activiteit waren ook young professionals van de 50 grootste werkgevers van Nederland aanwezig (vanuit ICA).

5 groepen van 12 personen gingen aan de slag met een workshop over Big Data. De pitches van de workshops vonden plaats onder het toeziend oog van Cassandra Vugts en Jan van de Ven die samen de jury vormden. De pitch die het meest aansloot bij de leefomgeving en daarmee de prijs won om samen met het innovatie centrum SPARK het idee verder te concretiseren was………“Bridge Connect”. Het online en realtime monitoren van het gedrag van een brug, om zo voorspellende uitspraken te doen over prestaties en (toekomstig) onderhoud.

Bestuur

Het bestuur van Jong Heijmans bestaat uit vier leden, bij voorkeur met verschillende achtergronden binnen Heijmans, zodat het bestuur zoveel mogelijk een afspiegeling is van (Jong) Heijmans. Ieder bestuurslid kent zijn eigen aandachtsgebied (activiteiten, communicatie, administratie/financiën en interne/externe contacten) en stuurt in die hoedanigheid de actieve leden van Jong Heijmans aan. Het bestuur van 2016 bestaat uit:

  • Voorzitter: Linda van Dam
  • Secretaris/penningmeester: Mark van Swam
  • Commissaris Activiteiten: Erik Wieringa
  • Commissaris Communicatie: Evelien van Oosterhout

Commissies

De activiteitencommissie verzorgt de invulling en organisatie van de activiteiten. Naast de activiteitencommissie is er ook een ambassadeur voor elke vestiging van Heijmans. De ambassadeurs promoten Jong Heijmans en haar activiteiten bij jonge collega’s in de vestigingen. Ook in de commissies wordt gestreefd naar diversiteit voor wat betreft achtergronden van de leden. De commissies worden aangestuurd door een bestuurslid.

Lid worden

Werk je bij Heijmans en wil je lid worden van Jong Heijmans? Vul dan dit formulier in en mail het naar jong@heijmans.nl.

Volg Jong Heijmans

Twitter: @JongHeijmans
Facebook: groep (voor leden)
e-mail: jong@heijmans.nl