Skip to content
Toekomstvastwaarde-ziekenhuis-tjongerschans-rintje-gerwin

Oplossingen

Bij nieuwbouw- , renovatieprojecten en beheer en onderhoud denkt Heijmans indien gewenst in het voortraject mee. We hebben een ruime ervaring op het gebied van hoogwaardige en complexe utiliteitsbouw en leveren een totaalaanbod van ontwerp, techniek, bouw, veiligheid, duurzaamheid, beheer, onderhoud en exploitatie. Daarvoor hebben we verschillende oplossingen.

Circulair Beheer en Onderhoud

Iedere gebouweigenaar of -beheerder wil invulling geven aan de groeiende circulaire economie. Met een gebouw dat circulair is en duurzaam gebouwd en onderhouden wordt, met zo min mogelijk afvalstromen. Maar hoe doe je dat?

Duurzame Service Logistiek

Een uitdaging voor gebouweigenaren én hun toeleveranciers. Want hoe houd je je gebouw functionerend en krijg je je materialen op tijd aangeleverd, zonder het milieu te belasten?

Energiemanagement

Als gebouweigenaar of beheerder komt er veel op je af, en wil je voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. Maar hoe krijg je goed inzicht in je energieverbruik, zodat je optimaal energie kunt gaan besparen?

Energieopslagsysteem

Primaire processen die in alle omstandigheden door kunnen gaan, bij voorkeur met minimale impact op het klimaat. Daarom kies je bewust voor lokaal opgewekte duurzame energie. Maar hoe benut je dit maximaal?

Gasloos Gebouw

Je gaskosten lopen op, je hebt te maken met het klimaatakkoord en je weet dat jouw duurzame beslissingen impact kunnen hebben. Maar verandering brengt veel met zich mee. Als gasloos al een optie is. Hoe maak je de juiste keuze?

Roadmap Duurzame Huisvesting

Een CO2-neutraal bedrijf zijn in 2030. Of volledig circulair in 2050. De eerste stap is dan gezet: je doel is gesteld. Maar die doelen ook realiseren, is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe bepaal je de haalbaarheid van deze ambitie? En hoe kom je écht tot actie, en dus tot gewenst resultaat?

Smart buildings

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen worden gebouwen steeds intelligenter. Slimme oplossingen zorgen onder andere voor een optimale benutting van de ruimte, meer comfort bij gebruikers en duurzamer energieverbruik.