Skip to content
toekomstvastwaarde-ralph-boijmansbeuningen2

Uitbreiding duurzaam transport Rotterdam naar Depot Boijmans Van Beuningen

18 oktober 2023


Bij Heijmans breiden we onze dienst voor emissieloos materiaaltransport wegens succes uit naar Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Heijmans voert samen met lokale transportpartner Vlot Logistics alle onderhoudswerkzaamheden voor verschillende organisaties uit, waaronder Feyenoord, het Rijksvastgoedbedrijf, de Belastingdienst, Gemeente Rotterdam en nu ook Depot Boijmans Van Beuningen via Duurzame Service Logistiek.

Met deze duurzame transportdienst spelen we in op de komst van zero-emissie zones, die in 2025 in 30 steden, waaronder Rotterdam, van kracht gaan. Vanaf dan mogen vervuilende bedrijfsauto's niet meer de binnenstad in. Bijna 30% van de uitstoot in steden wordt veroorzaakt door (vaak halfvolle) bestelbusjes of vrachtwagens.

Heijmans heeft Duurzame Service Logistiek ontwikkeld: een efficiënt en duurzaam logistiek systeem voor gebouwonderhoud in binnenstedelijk gebied. Door materiaallevering te clusteren en emissieloos uit te voeren, combineren we de zorg voor een gezonde leefomgeving met een snellere levertijd op locatie.

Slim combineren om kilometers te besparen

Met Duurzame Service Logistiek bundelen we het transport van verschillende toeleveranciers op de logistieke hub van Vlot Logistics buiten de stadsring. Toeleveranciers leveren hun bouwmaterialen daar gezamenlijk af, waarna de leveringen zo efficiënt mogelijk worden gecombineerd. Elektrisch vervoer levert vervolgens de materialen naar de adressen binnen de stad. Afval en alles wat herbruikbaar is, komt met het vervoer mee terug naar de hub. Op deze manier combineren we tussen de 20 en 25 inkooporders per week tot maximaal 5 emissieloze transporten – een vermindering van 75 tot 80 procent. Naast Rotterdam is inmiddels ook in Amsterdam, Leiden en Leeuwarden de dienst van start gegaan en zijn de voorbereidingen in Den Haag gereed.

“We zijn trots op deze duurzame samenwerking,” zegt Ralph Oduber, manager Business Development bij Heijmans. “De uitstoot en de verkeerslast die transport met zich meebrengt is een maatschappelijk probleem. Zoiets kun je niet in je eentje oplossen. Met Duurzame Service Logistiek zorgen we samen met onze lokale partners voor 100% emissieloos transport voor gebouwbeheer en 80% minder ritten in de binnenstad , waarmee we gezamenlijk bijdragen aan een duurzame toekomst. Veelbelovend als concept, en met Depot Boijmans Van Beuningen als vierde grote lokale partner laten we in Rotterdam zien dat duurzaam, efficiënt transport écht mogelijk is.”

Neem contact met ons op