Skip to content
WorkPlace Xperience
Dit kun je verwachten

Heijmans aanwezig bij WorkPlace Xperience

Ook dit jaar is Heijmans weer aanwezig bij de Workplace Xperience in Rotterdam, die op 16 en 17 april plaatsvindt in de Van Nellefabriek. Maak kennis met de werkomgeving van de toekomst en verkrijg nieuwe inzichten in duurzaam, wendbaar én kostenefficiënt vastgoed en facility management. Het creëren van toekomstvastwaarde voor je gebouw en eindgebruiker staat daarbij centraal.

Wat heeft jouw gebouw te vertellen? Over deze vraag gaan we graag het gesprek aan. Dat kan bij onze stand, of doe inspiratie op bij een van de door ons georganiseerde kennissessies.

Kennissessies door Heijmans

Tijdens de Workplace Xperience verzorgt Heijmans drie kennissessies, waarin je op dynamische wijze kennismaakt met toekomstvastwaarde, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Hoe bereik je maximale circulariteit in de verbouwing van een groot bedrijfspand?

Dinsdag 16 april 2024 | Podiumsessie | Locatie: Gaia | 10:30 – 11:00u

In deze podiumsessie vertelt Thijs Huijsmans, Programma Manager Duurzaamheid bij Heijmans Utiliteit over een bijzonder project dat Heijmans met Rabobank Utrecht uitvoerde. Bij deze verbouwing werkte Heijmans nauw samen met verschillende ketenpartners om maximale circulariteit voor de klant te behalen.

Het resultaat? Een grotendeels circulaire verbouwing waarbij de CO2-emissies meer dan de helft lager lagen dan wanneer dit op traditionele wijze was aangepakt. Thijs gaat dieper in op dit project en vertelt onder meer over het flexibele inbouwconcept met materialen die een lage milieu-impact hebben, het in kaart brengen van vervuilende stromen en het toevoegen van toekomstvastwaarde door middel van circulaire, transparante en gesloten materiaalstromen.

De reis naar duurzaam vastgoed – praktijkcase Hanzehogeschool

Woensdag 17 april 2024 | interactieve podiumsessie | Locatie: Nexus | 13.00 - 13:30u

Tijdens deze interactieve sessie nemen Simon Snapper van de Hanzehogeschool Groningen en Bart Breedijk van Heijmans jullie mee in de reis van de afgelopen twee jaar rond het verduurzamen van het vastgoed van deze onderwijsinstelling. Een reis vol ups en downs, waarbij successen hand in hand gaan met nieuwe uitdagingen.

Hoe bepaal je samen de koers van het te volgen duurzaamheidsbeleid? Welke stappen heeft de Hanzehogeschool op de lange én de korte termijn genomen en hoe behoud je het overzicht over een groot project als dit? Maar ook: welke uitdagingen moesten ze het hoofd bieden? Bart en Simon vertellen het verhaal achter deze samenwerking waarbij er genoeg ruimte is voor interactie.

Een duurzaam, gezond, slim, wendbaar én kostenefficiënt gebouw? Hoe dan?

Woensdag 17 april 2024 | Rondetafelsessie | Locatie: Fortuna | 11:00u-11:45u

De opgave voor vastgoed en facility management is complexer en urgenter dan ooit. De échte kosten per benutte werkplek stijgen, de verduurzamingsopgave wordt steeds groter en iedereen heeft het over data en smart buildings. Misschien worstel je met vragen als: ‘Maar ik heb al een beperkt budget en waar begin ik dan?’ of ‘Hoe ontwikkel ik gelijktijdig de waarde van mijn vastgoed en de waarde voor mijn eindgebruikers?’ Toekomstvastwaarde biedt je houvast om onderbouwde keuzes te maken die jou de meeste waarde brengen voor de korte én de lange termijn.

Wil je deze sessie graag bijwonen? Ja, ik meld me aan voor de rondetafelsessie.

Aanmelden voor Workplace Xperience

De Workplace Xperience vindt plaats op dinsdag 16 en woensdag 17 april 2024 in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Naast bovenstaande kennissessies vind je op dit evenement een enorm divers programma waarbij de werkomgeving van de toekomst centraal staat. Meer informatie over WorkPlace Xperience en het volledige programma vind je hier.

Wil jij erbij zijn? Dat kan! Meld je hier gratis aan.

Neem contact met ons op