Skip to content
Rabobank kantoor Glasgebouw Utrecht Heijmans renovatie_3.jpg
Samenwerking Rabobank en Heijmans

Circulair renoveren, gewoon doen

19 juni 2023


Circulaire renovatie is een onmisbaar thema in de transitie naar een circulaire bouwsector, maar vooralsnog zijn praktijkvoorbeelden schaars. Heijmans en Rabobank waagden zich er wel al aan. Gewoon doen, concludeerden zij op Provada 2023, want het is mogelijk.

Het hoofdkantoor van Rabobank aan de Croeselaan in Utrecht is de afgelopen jaren gerenoveerd. De begane grond, eerste verdieping en twee parkeerlagen zijn door Heijmans grondig onder handen genomen.
Circulariteit was daarbij een belangrijk agendapunt, vertelt Ruud van der Stoop, productmanager circulariteit & biodiversiteit bij Rabobank, op de beursvloer van Provada. “In het originele bestek stonden al wat aandachtspunten rondom circulariteit, maar dat kon beter. Samen met Heijmans onderzochten we de mogelijkheden.”

“Dat vergde echt een andere manier van samenwerken”, vult Thijs Huijsmans aan, senior adviseur circulair bouwen bij Heijmans. “Aanbesteder en bouwer discussiëren normaal gesproken vooral over financiën, nu is het terugdringen van de milieu-impact de hoofdmoot. Dat is een heel ander spelletje.”

Meer weten? Lees het hele interview op de website van Change Inc.

Neem contact met ons op