Skip to content
01 Heijmans vastgoed Willemspoort Den Bosch
De mooiste foto’s van Heijmans-projecten #1

Hoogvliegers

9 januari 2023

Heijmans is overal in Nederland actief. Onze fotografen reizen door het hele land om de mensen en de plekken waar we werken vast te leggen. Dat levert meer prachtige beelden op dan we kunnen laten zien in onze verhalen, films en sociale mediaberichten. Daarom geven we onze fotografen dit jaar de kans hun mooiste werk voor ons nog eens extra onder de aandacht te brengen. Fotograaf Maikel Samuels uit Den Bosch trapt de serie af.

Op ons verzoek stuurde hij de 5 dronefoto’s waar hij het meest trots op is, die hij in 2022 voor ons maakte. Hoe kwam hij tot deze top 5? “Als fotograaf probeer je zoveel mogelijk gebruik te maken van beeldende middelen als compositie, lijnenspel, beweging, standpunt en belichting. Vaak moet je dit zelf ‘zien’ of creëren, maar soms krijg je het op een presenteerblaadje van moeder natuur: licht!”

1. Willemspoort Zuid, ’s-Hertogenbosch - De Moerputtenbrug

Fotograaf Maikel Samuels: “Bij mooi weer kent de dag tweemaal een gouden uur, waarbij het licht op z’n mooist is. Vroeg in de ochtend als de zon opkomt en aan het eind van de dag bij zonsondergang. Kleuren die elke minuut veranderen, lange schaduwen die langzaam lijken te bewegen. In deze foto fraai aangevuld met de weerspiegeling van de wolken en het diagonale lijnenspel van de brug.”

Op de foto is de Moerputtenbrug te zien in Den Bosch, een project van restauratiebedrijf Nico de Bont.

2. Dijkversterking Gorinchem-Waardenburg, bij Waardenburg

02 Dronefoto Heijmans infra dijkversterking GoWa
“In deze foto draait het allemaal om compositie. Een strakke diagonale lijn die in verte verdwijnt en drie machines die op gelijke afstand uit elkaar staan. En héél belangrijk als je foto’s maakt voor Heijmans: plaatsbepaling. Linksboven in beeld zie je de Martinus Nijhoffbrug van de A2 bij Zaltbommel. Voor velen direct herkenbaar.”

4. Woonwijk Duineveld, Noordwijk

04 Dronefoto Heijmans woningbouw Noordwijk Duineveld
“De grootste meerwaarde van een drone is de toevoeging van de derde dimensie: hoogte. Waar onze ogen ‘beperkt’ lijken tot een platte tweedimensionale weergave, creëer je met de hoogte van een drone diepte in beeld. Laagjes achter elkaar, verschillende elementen in één beeld gevangen. Op deze opname bij de kust van Noordwijk zie je in het midden de nieuwbouwwijk Duineveld, met de witte huizen. De wijk wordt op deze foto visueel ‘ingepakt’ tussen de gekleurde bollenvelden op de voorgrond en de zee op de achtergrond.”