Skip to content
opening_heijmansgaatvoorgezond_timmerhuis_rotterdam_ossip_van_duivenbode_.jpg
Wonen en werken in een wolk van staal

Timmerhuis, Rotterdam

11 juli 2013
Rotterdam
2013-2015
€ 100 miljoen
Gemeente Rotterdam

Het Timmerhuis is een échte Rotterdamse plek die nieuw leven in is geblazen. Een historische locatie in het hart van de stad waar mensen nu wonen, werken en genieten van horeca en leuke winkels. Het ontwerp van OMA maakt Het Timmerhuis tot een Rotterdams icoon.

Vijf keer bijzonder

1. Sterk de stad

Rotterdam is verweven in het Timmerhuis. De emotionele waarde van de plek is overal aanwezig. Het Timmerhuis was de plek waar de stad werd bestuurd. Met de komst van appartementen, kantoren voor de gemeente en Museum Rotterdam, is het Timmerhuis weer de plek van vooruitgang.

2. De plek die verbindt

Het Timmerhuis verbindt niet alleen het historische Stadstimmerhuis met hypermodern glas- en staalwerk. Het is ook de plek waar jonge kunstenaars zich tijdens de bouw ontplooiden. Zo blijven kunst en cultuur verweven met het kosmopolitische imago van de stad.

3. Duurzame ambitie

Duurzaamheid komt op alle niveaus terug. Triple glas, een WKO en vleermuiskasten resulteert hier in het BREEAM keurmerk Excellent **** voor duurzame gebouwen. Het Timmerhuis is het eerste multifunctionele gebouw in Nederland die dit keurmerk draagt.

4. Dare to share

Ruimte in de binnenstad is schaars en kostbaar. Tegelijk staan auto’s 95% van de tijd ongebruikt stil. Hoogste tijd voor slimmere mobiliteit. Het Timmerhuis introduceert daarom elektrische huis-BMW’s die worden voorzien van zelf opgewekte stroom.

De bouw van het Timmerhuis in 1 minuut

5. 15 jaar door dik en dun

Het recept voor beheer en onderhoud? Kennis, commitment en maatwerk. De gevel voorziet in uitgekiend hang- en sluitwerk. Het gebruik van osmosewater voor de 14.000 m² aan glas zorgt dat het Timmerhuis ook in de toekomst blijft schitteren. Heijmans blijft 15 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud.